Honda CR-V 2015: Unikla prvá snímka faceliftovaného SUV

Americký Motor Trend zverejnil prvú fotografiu modernizovanej Hondy CR-V. Predstaví sa pravdepodobne už v Paríži. Zmeny sú najmä v dizajne.

26.09.2014 16:00
Honda CR-V - 2015 Foto:
Modelový rok 2015 prinesie Honde CR-V úplne prepracovanú prednú masku, nárazníky a spätné zrkadlá s integrovanými hmlovými svetlami.
debata

Súčasná štvrtá generácia Hondy CR-V pôsobí na európskom trhu od roku 2012, teda len dva roky. Za takýchto okolností by bol facelift takpovediac zbytočne unáhlený. Lenže v skutočnosti je populárne japonské SUV o čosi staršie. Do Európy totiž dorazilo s ročným sklzom. V USA a Japonsku je k dispozícii už od roku 2011. No a za rohom je rok 2015. Takže čas na facelift predsa len prichádza. Potvrdzuje to aj prvá uniknutá oficiálna snímka modernizovaného CR-V, ktorú zverejnil americký Motor Trend.

Ide síce o americkú verziu, čo prezrádzajú oranžové smerové svetlá, lenže CR-V je globálnym modelom Hondy, a tak niet veľa dôvodov pochybovať o tom, či budú zmeny zachytené na fotografii aktuálne aj v Európe. Určite áno. Ako vidíme, CR-V podstúpilo pomerne rozsiahle dizajnové úpravy. Silueta zostáva, no predná časť je prakticky úplne prepracovaná. Nové svetlá aj maska sú užšie a orámované výraznou chrómovou lištou. Kruhové hmlové svetlá boli nahradené obdĺžnikovými. Zjavné sú aj nové spätné zrkadlá so smerovými svetlami.

Očakávať môžeme aj novú paletu farieb a nový dizajn diskov kolies. Ako však bude CR-V vyzerať zozadu a v interiéri je zatiaľ tajomstvom. Žiadna ďalšia fotografia japonskej novinky sa totiž neobjavila. Známe nie sú ani informácie o technike. Vzhľadom na pomerne mladý vek štvrtej generácie sa ale veľké zmeny neočakávajú. V USA bude CR-V nepochybne pokračovať vo svojej kariére so 4-valcom 2,4 i-VTEC (138 kW). V Európe si zachová dva diesely 1,6 i-DTEC (88 kW) a 2,2 i-DTEC (110 kW), ale tiež benzínový motor 2,0 i-VTEC ( 110 kW). Zmeny parametrov však nie sú vylúčené.

Americký Motor Trend uvádza snímku novej Hondy CR-V ako modelový rok 2015, čo znamená, že na svetovú premiéru je ten najvyšší čas. Vidieť by sme ju preto mohli už budúci týždeň v Paríži. Ak sa tak stane, spoločnosť jej budú robiť aj úplne nový menší crossover HR-V a tretia generácia Hondy Jazz, ktorá sa však predstaví len ako prototyp. Novinky pritom potrebuje Honda ako soľ. Jej európske predaje v posledných rokoch totiž klesajú. Môže za to práve pomalá modelová obnova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #autosalón Paríž 2014 #Honda CR-V #Hinda HR-V
Články podľa značiek