Štvorvalec zavíta aj do Mustangu. Nebojte sa, má 310 koní!

Zdá sa vám štvorvalec s objemom 2,3 l pre Mustang málo? Ak ide o prepĺňaný EcoBoost, určite to stačí. Za všetko hovorí maximálny výkon 228 kW.

01.10.2014 18:20
debata
Základom európskej ponuky modelu Mustang bude... Foto: Ford
Ford Mustang 2.3 EcoBoost Základom európskej ponuky modelu Mustang bude verzia 2.3 EcoBoost. Dodávať sa bude s manuálnou aj automatickou prevodovkou.

Prepĺňaný benzínový štvorvalec je pod kapotou Mustangu veľkou novinkou. Vývoj prepĺňaných motorov však v koncerne Ford pokročil takým tempom, že dnes je motor s objemom 2,3 l viac než dôstojným agregátom aj pre model ako Mustang (podľa automobilky dokonca ide o motor špeciálne vyvíjaný práve pre Mustang). Nejde pritom o žiadneho slabocha, naopak, max. výkonom 228 kW/310 k, ktorý zo seba aj vďaka priamemu vstrekovaniu vydoluje, sa vo výkonovej hierarchii radí nad klasický atmosférický šesťvalec 3.7 V6, z ktorého konštruktéri dostali približne o 10 k menej (ten však v Európe v ponuke nebude). Maximálny krútiaci moment štvorvalca je tiež viac než dostatočných 430 Nm.

Nový Mustang bude globálnym modelom, predávať... Foto: Ford
Ford Mustang 2.3 EcoBoost Nový Mustang bude globálnym modelom, predávať sa má vo viac ako 120 krajinách (vrátane Slovenska).

Druhou motorizáciou v ponuke pre európskych zákazníkov bude veľký osemvalec 5.0 V8 vo verzii GT. Tá zo seba zásluhou nového zberného sacieho potrubia, upraveného ventilového rozvodu a novej hlavy dostane až 320 kW/435 k a napriek atmosférickému plneniu 540 Nm. Presné výkonové parametre európskych špecifikácií Mustangu zverejní Ford až na parížskom autosalóne, už teraz je však jasné, že pôjde o najúspornejšieho a najefektívnejšieho zástupcu tohto modelového radu v histórii.

Nový motor 2.3 EcoBoost využíva priame... Foto: Ford
Ford Mustang 2.3 EcoBoost Nový motor 2.3 EcoBoost využíva priame vstrekovanie, turbodúchadlo s delenou dúchadlovou časťou (twin-scroll) a variabilné časovanie ventilového rozvodu.

Nový Mustang sa v Európe začne predávať v roku 2015.

Verzia GT dostala pod kapotu atmosférický... Foto: Ford
Ford Mustang GT Verzia GT dostala pod kapotu atmosférický osemvalec 5.0 V8 (320 kW/435 k).
Ford Mustang GT
Ford Mustang GT
+5Ford Mustang GT
debata chyba
Viac na túto tému: #Ford Mustang
Články podľa značiek