Dacia Duster Air: Lacné SUV sa inšpirovalo letectvom

Špecifické úpravy exteriéru a bohatšie vybavenie majú dať lacnému SUV imidž luxusnejšieho tovaru. Duster Air predstavuje Dacia v Paríži.

02.10.2014 16:00
Dacia Duster Air Foto:
Doteraz najluxusnejšia verzia Dusteru dostane štyri špecifické laky karosérie vrátane sivého odtieňa Cométe a žlté grafické akcenty zobrazujúce letecký výškomer.
debata

Nový model Dacia do Paríža síce nepriviezla, napokon má v súčasnosti jeden z najmladších výrobných programov v Európe, ale že by tu bola s prázdnymi rukami sa povedať tiež nedá. K okrem už avizovaným verziám Dokker Stepway a Lodgy Stepway pridala aj atraktívnu limitovanú edíciu Dustrer Air. Tá bude vychádzať z najvyššieho stupňa vybavenia Laureate, ktorá u nás zodpovedá úrovni Arctica. K tomu však pridáva prvky inšpirované letectvom, čo napokon korešponduje s názvom Air.

Matné 16-palcové disky kolies budú ladiť s... Foto: Dacia
Dacia Duster Air Matné 16-palcové disky kolies budú ladiť s prahmi a nábehovými hranami nárazníkov.

Zákazníci dostanú na výber jeden zo štyroch exkluzívnych odtieňov karosérie – platinovosivý, perleťovočierny, sivý Cométe a biely. S nimi budú kontrastovať žlté prvky, najmä spätné zrkadlá a grafické polepy zobrazujúce výškomer na zadných dverách a prednej kapote. Celkový dojem zlepšia aj matné 16-palcové disky kolies ladiace s hliníkovými prahmi a koncovkou výfuku. Žlté akcenty nájdeme aj v interiéri. Napríklad v podobe prešívaných koberčekov alebo sedadiel so špecifickým čalúnením.

Interiér ponúkne najvyššiu možnú výbavu vrátane... Foto: Dacia
Dacia Duster Air Interiér ponúkne najvyššiu možnú výbavu vrátane klimatizácie, a audiosystému s navigáciou. Bonusom sú žlté akcenty v podobe prešívaných poťahov sedadiel či koberčekov.

V sérii môžeme počítať s maximom, ktoré Dacia v súčasnosti ponúka. Teda s klimatizáciou, tempomatom či navigáciou. Bohužiaľ, automatická prevodovka či automatická klimatizácia zatiaľ do portfólia Dacie nepatrí. Aj pod kapotou bude len to lepšie z ponuky – diesel 1,5 dCi (80 kW) s pohonom 4×4 alebo benzínový 4-valec 1,2 TCe (92 kW), ale len s pohonom predných kolies. U nás by sa mala Dacia Duster Air predávať s označením Blackstorm.

Dacia Duster Air
Dacia Duster Air
+9Dacia Duster Air

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster
Články podľa značiek