Škoda: MirrorLink pre Yeti, SmartGate pre Rapid a Octaviu

Nové informačné systémy MirrorLink a SmartGate nezostanú vyhradené len pre novú Fabiu. V modelovom roku 2015 si ich budú môcť dopriať aj zákazníci Rapidov, Yeti a Octavie.

14.10.2014 16:00
Škoda - MIrrorLink, SmartGate Foto:
Nová funkcia MirrorLink umožňuje zobrazovanie obsahu smartfónu na monitore vozidla. SmartGate zas umožňuje získavať niektoré prevádzkové údaje palubného počítača aj mimo vozidla. Opäť prostredníctvom telefónu.
debata

Spolu s treťou generáciu Škody Fabia, predstavenou len pred pár dňami v Paríži, prichádzajú do ponuky aj nové funkcie multimediálneho rozhrania. Systém MirrorLink napríklad umožňuje zobrazovať na displeji dáta certifikovaných aplikácií z moderných smartfónov. Takýto telefón stačí pripojiť k zariadeniu vozidla pomocou kábla USB. Potom môže vodič pracovať s obsahom telefónu cez dotykový displej.

Funkcia SmartGate zas zabezpečuje opačný tok dát. Teda zobrazenie informácií o vozidle na displeji smartfónu. Takto budú môcť majitelia Fabií vyzbrojených touto technológiou získavať informácie o spotrebe a stave paliva, dojazde či priemernej rýchlosti z ktoréhokoľvek miesta. Tieto údaje možno zároveň ukladať a vyhodnocovať. Novinka však neostane vyhradená len pre Fabiu.

Škoda zavedie v modelovom roku 2015 systém MirrorLink aj do SUV Yeti. Podmienkou je vybavenie vozidla audiosústavou Bolero alebo navigáciou Amundsen. Systém SmartGate sa okrem Fabie a Yeti objaví v príplatkových položkách aj pre modely Octavia a Rapid. Ceny oboch systémov sa dozvieme spolu s príchodom novej Fabie. Tá by sa mala dosť na trh v novembri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Rapid #Škoda Fabia #Škoda Yeti #Škoda-Auto #Škoda Octavia #MirrorLink #SmartGate
Články podľa značiek