Nissan zvoláva 260 000 áut. Dôvodom sú nebezpečné airbagy

Nissan Micra a Nissan Cube majú rizikové airbagy na strane vodiča. V Európe je ich približne 30 tisíc.

24.10.2014 17:05
Nissan Micra 2014 Foto:
Porucha airbagu na strane vodiča spočíva v tom, že po aktivácii z neho môžu lietať črepiny. Airbagy dodala Nissanu japonská spoločnosť Takata.
debata

Japonská automobilka Nissan zvoláva na opravu 260 000 automobilov po celom svete. Ide o modelové rady Micra a Cube. Dôvodom je porucha airbagu na strane vodiča, z ktorého by mohli lietať črepiny. Airbagy vyrobila japonská spoločnosť Takata. Informoval o tom vo štvrtok hovorca Nissanu Chris Keeffe. Podľa neho sa najväčší počet predmetných automobilov nachádza v Japonsku, a to takmer 105 000, v Európe je ich 30 000 a v Číne 11 tisíc áut. Podrobnejšie informácie však neposkytol.

Automobilka zvolávala na opravu autá aj v minulom mesiaci pre chybu štartéra v benzínových motoroch. Oprava sa dotkla 55 tisíc automobilov v domovskej krajine, pričom išlo o kompaktné automobily vyrobené v období od februára 2010 do júla 2013. Zväzok káblov, ktorý je súčasťou štartéra, sa podľa zverejnených informácií prehrieval a motor nemusel naštartovať, prípade naštartoval s ťažkosťami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #zvolávacia akcia #airbagy #Nissan Micra #NIssan Cube
Články podľa značiek