Renault Duster Oroch: Štýlový pikap na báze Dacie

Táto štúdia síce nesie na prednej maske logo Renaultu, no v skutočnosti ide o derivát Dacie Duster. V sériovej podobe by sa mal totiž tento štýlový pikap predávať najmä v Brazílii. Neprekvapí preto, že debutuje na motoršou v Sao Paule.

31.10.2014 06:00
Renault Duster Oroch Concept Foto:
Koncept Renault Oroch je víziou dvoch úžitkovo orientovaných modelov určených pre Brazíliu. Jeho základom je Dacia Duster.
debata

Len pred pár týždňami predstavila Dacia svoj Duster Pick-up. Síce z neho vznikne v prvej vlne len 500 kusov pre rumunskú ropnú spoločnosť OMV Petrom, no neskôr má doraziť aj k bežným zákazníkom. Ako sa zdá, Dacia má ale s pikapmi aj ďalšie plány. V brazílskom Sao Paule totiž debutuje štúdia Renault Oroch, ktorá nie je ničím iným ako štýlovým pikapom na platforme Dacie Duster. Logom na kapote sa nedajte pomýliť, v Brazílii sa Duster predáva ako Renault.

Keďže Oroch, postavený na 18-palcových diskoch,... Foto: Renault
Renault Duster Oroch Concept Keďže Oroch, postavený na 18-palcových diskoch, je štúdiou, mohol si dovoliť aj pár výstrelkov. Napríklad panoramatickú strechu či zapustené kľučky dverí.

Na rozdiel od rumunského pikapu je však Oroch neporovnateľne modernejšou interpretáciou. Už len tým, že disponuje päťmiestnou kabínou Double cab a má predĺžený rázvor. Keďže ide o štúdiu, dizajnéri si mohli dovoliť aj viaceré výstrelky, ktoré nemajú s kategóriou pikapov veľa spoločné, napríklad panoramatickú strechu, zapustené kľučky dverí, bezrámové okná či originálne sacie otvory na kapote. Aj farebná kombinácia s oranžovými prvkami naznačuje, že Oroch je viac autom na voľný čas než drsným pracovným náradím.

Oroch by sa mohol stať so svojou 5-miestnou... Foto: Renault
Renault Duster Oroch Concept Oroch by sa mohol stať so svojou 5-miestnou kabínou a korbou upravenou na prevoz športového náradia ideálnym autom na voľný čas.

Podobne je to v interiéri vybavenom kvalitnejšími materiálmi a opäť oranžovými doplnkami. Nechýba ani displej s 360 stupňovým zobrazením okolia vozidla. Koncept, navrhnutý v dizajnovom centre Renaultu pre Južnú Ameriku však nie je len výstrelom do tmy. Vzniknúť z neho majú až dva sériové modely. Renault vie veľmi dobre, čo robí. Veď až 70 % úžitkových vozidiel predstavujú v Brazílii práve pikapy. Ročne sa ich tu predá neuveriteľných 920 000 kusov. Duster je pritom jedným z najpredávanejších SUV na tomto trhu, tak prečo by mal Renault nechávať priestor konkurencii?

Renault Duster Oroch Concept
Renault Duster Oroch Concept
+5Renault Duster Oroch Concept

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Concept #koncept #Dacia #Dacia Duster #Renault Duster #autosalón Sao Paulo 2014 #Renault Duster Oroch
Články podľa značiek