RAM 700: Fiat Strada sa hrá na americký full-size Truck

Partnerstvo talianskeho Fiatu a amerického Chrysleru produkuje ďalších „mutantov“. Po Lancii Voyager či Chryslere Delta je na rade RAM 700. Ten nie je ničím iným ako prezlečeným pikapom Fiat Strada. Predávať sa bude v Mexiku. A naozaj nevyzerá zle.

08.11.2014 06:00
debata
RAM 700 nie je ničím iným ako známym Fiatom... Foto: Fiat
RAM 700 RAM 700 nie je ničím iným ako známym Fiatom Strada. Tento pikap je postavený ešte na podvozku Fiatu Palio z roku 1996. Drsný tuning a názov evokujúci americké full-size Trucky mu však vdýchli nový život.

Fiat už dlhé roky operuje na mexickom trhu s pikapom Strada, ktorý bol, mimochodom, určitý čas aj na našom trhu a Fiat ho naďalej predáva napríklad v Nemecku. Kým však v Európe hrá Strada takmer zanedbateľnú úlohu, v Mexiku, krajine pikapov, má od nej Fiat stále očakávania. A keďže predaje nejdú tak, ako si predstavuje, pozíciu Strady má umocniť rebranding. Strada sa tu totiž obliekla do amerického šatu s názvom RAM 700.

V ponuke sú verzie s krátkou aj dlhou kabínou... Foto: Fiat
RAM 700 V ponuke sú verzie s krátkou aj dlhou kabínou Club Cab. Nosnosť sa pohybuje od 650 do 705 kg. Technika je však rovnaká. Pod kapotou je benzínový 4-valec 1,6 E.torQ s výkonom 85 kW.

V porovnaní so svojimi americkými súrodencami, akými je full-size Truck, RAM 1500 vyzerá síce ako „angličák“, ale to neprekáža. S pridanou plastovou ochranou blatníkov, prahov či chráničmi nárazníkov sa tvári naozaj drsne. Čo na tom, že konštrukčne vychádza z modelu Palio, ktoré má na konte už takmer dvadsaťročnú kariéru. Na výber budú navyše dve verzie. Dvojmiestna s krátkou kabínou a ložnou plochou dlhou 2,4 metra alebo štvormiestna Club Cab s trojicou dvier (dvoje na pravej strane) a korbou dlhou 1,4 metra.

Ani RAM 700, podobne ako Fiat Strada, nemôže...
RAM 700 Ani RAM 700, podobne ako Fiat Strada, nemôže rátať s pohonom oboch náprav. Sila motora je prenášaná výlučne na predné kolesá.

Obe verzie zvládnu náklad s hmotnosťou 650 až 705 kg. Technika je rovnaká. V oboch prípadoch poháňa predné kolesá cez 5-stupňový manuál taliansky atmosférický 4-valec 1,6 E.torQ s výkonom 85 kW a krútiacim momentom 119 Nm. Štvorkolka k dispozícii nie je, zato je možné RAM 700 vybaviť diferenciálom so zvýšenou svornosťou. To má dať malému pikapu spolu s veľkou svetlou výškou dostatok agility aj mimo asfaltu. Uvažuje sa dokonca, že by sa RAM 700 mohol nakoniec z Mexika pozrieť aj do USA.

RAM 700
RAM 700
+9RAM 700

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fiat #Fiat Strada
Články podľa značiek