BMW X2 Sport: Malé kupé-SUV príde aj v trojdverovej verzii

BMW si dalo zaregistrovať názvy X2 a X2 Sport. Do troch-štyroch rokov by sa tak mali na trhu objaviť dva malé crossovery.

11.11.2014 12:00
BMW X2 Foto:
Nové BMW X2 Sport by malo mať na rozdiel od známych kupé-SUV X6, X4 a pripravovaného X2 len troje dvier. Najvýkonnejší variant by mohol ponúknuť až 300 koní.
debata

Už v roku 2012 si BMW dalo zaregistrovať názov X2. Špekulácie o malom kupé-SUV v štýle X6 a X4 tak začali naberať konkrétne kontúry. Medzitým Mníchov potvrdil príchod takéhoto modelu, ktorý bude stáť na platforme UKL, teda budúcej generácie modelu X1. Mimochodom, využívajú ju aj nové Mini. Teraz však pridal do svojej chránenej zbierky názvov aj označenie X2 Sport. Začína byť teda jasné, že X2 neostane osamotené, ale dostane bračeka. V čom bude rozdiel?

Kým X2 využije známy recept X6 a X4, a teda dostane päťdverovú karosériu so splývavou zadnou časťou kupé, X2 Sport bude ešte o čosi športovejšie. S najväčšou pravdepodobnosťou bude mať len troje dvier. Novinka by sa mala dostať na trh v päťdverovom vyhotovení v priebehu roku 2017, „trojdverák" má nasledovať neskôr. Pod kapotou sa majú objaviť troj- a štvorvalcové motory a dokonca hybridná pohonná sústava. Najvýkonnejšia verzia X2 Sport by mala mať až 300 koní!

To však nie je všetko. Pod modelmi X2 a X1 má v budúcnosti objaviť ešte menší crossover 1 Sport Cross.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW X2 #BMW X2 Sport
Články podľa značiek