Škoda chystá hybridy. Prídu o dva roky

Vyplýva to zo zistení českého spravodajského servera idnes.cz. Prvým hybridom z Mladej Boleslavi bude Superb. Za ním príde aj dobíjateľná Octavia. Dočkáme sa ich už o dva roky.

17.11.2014 07:00
debata (3)
Nové hybridné Škody sa predstavia v roku 2016 a... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia Green E Line Concept - 2010 Nové hybridné Škody sa predstavia v roku 2016 a 2017. Zatiaľ Škoda len overovala skúšobnú flotilu elektrických Octavií Green E Line (na obrázku).

Ako tvrdí český server idnes.cz, česká Škoda plánuje výrobu hybridných modelov. Tieto plány zverejnila v žiadosti o stavebné povolenie rozšírenia svojho závodu v Mladej Boleslavi. Z nich vyplýva, že Škoda uskutočňuje úpravy súčasných montážnych hál a infraštruktúry v súvislosti s plánovanou výrobou elektromobilov. Z toho možno podľa idnes.cz dedukovať, že pôjde o dobíjateľné plug-in hybridy, schopné jazdy aj v čisto elektrickom režime.

Doteraz používalo hybridné technológie v koncerne VW len Audi, Volkswagen a Porsche. Najnovším prírastkom je nový plug-in hybridný Passat ôsmej generácie. Z dôvodu dosiahnutia flotilových emisií CO2, podľa novej prísnej normy Euro 6, však nebude môcť ostať bokom ani Škoda. Práve plug-in hybridy sú totiž jednou z ciest, ako sa s nimi vyrovnať. Žiadne konkrétne informácie však automobilka v súvislosti s výrobou hybridov neposkytla.

Doteraz Škoda testovala len skúšobnú flotilu elektrických Octavií. Tie sa však do výroby nedostali. Prvým hybridom sa má stať nový Superb, ktorý sa vo svetovej výstavnej premiére predstaví na jar v Ženeve. Plug-in hybridný pohon dostane od roku 2016, teda v roku, keď začnú platiť nové emisné normy. Rok na to by mala nasledovať nová plug-in hybridná Octavia. Obe vozidlá budú schopné jazdiť určitý počet kilometrov na elektrinu. Hlavnou pohonnou jednotkou má byť motor 1,4 TSI s výkonom 115 kW.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #hybrid #Škoda Superb #Škoda-Auto #Škoda Octavia
Články podľa značiek