AMG spustí výrobu lacnejších modelov. Predávať chce 70 000 áut

Okrem novej značky Mercedes-AMG zavedú v Affalterbachu aj produkciu modelov AMG Sport. Stáť budú o stupienok nižšie než súčasné ostré Mercedesy.

05.12.2014 12:00
AMG Sport Foto:
Prvými modelmi rodiny AMG Sport sa stane trieda C 450 AMG Sport a úplne nová trieda GLE 450 AMG Sport. Na obrázku ju nájdete na ľavej strane. Predstavia sa v januári na detroitskej motorshow.
debata (1)

BMW má okrem ostrých modelov M aj verzie M Performance a Audi okrem RS modely S. A čo Mercedes-Benz? Jeho divízia AMG produkuje výlučne extrémne silné a drahé deriváty sériových Mercedesov, prípadne superšporty typu SLS AMG či AMG GT. To sa má ale zmeniť. Pod novou značkou Mercedes-AMG, ktorá má na svedomí aj najnovšie GT, pribudnú verzie AMG Sport. Budú lacnejšie, no zároveň výkonnejšie ako sériové Mercedesy obdarené aerodynamickým či podvozkovým paketom AMG.

Prvou lastovičkou novej rodiny „poloostrých“ Mercedesov sa stane sedan C 450 AMG Sport, vychádzajúci zo 6-valcovej verzie C 400. V porovnaní s ňou môžeme očakávať výkon zvýšený na úroveň približne 270 kW a spolu s ním aj tvrdší podvozok. Druhou novinkou bude pravdepodobne crossover GLE 450 AMG Sport s identickým motorom, odvodený z „kupé“ verzie triedy M. V podobe konceptu sa predstavil zatiaľ len na jar v Pekingu ako Mercedes MLC, no svetovú premiéru bude mať už v januári v Detroite.

Príchod nových modelov AMG súvisí s plánom rozširovania výroby. Divízia AMG predáva ročne okolo 30 000 áut. Už na budúci rok by to ale malo byť viac ako 40 000 a o štyri roky dokonca 67 000 kusov, čo je viac ako dvojnásobok súčasného stavu. Okrem dvoch spomínaných modelov sa na raste budú podieľať aj ďalšie vrátane nového AMG GT, prípadne jeho otvorenej verzie roadster. Do rodiny AMG Sport sa tiež, pochopiteľne, zaradí aj nová trieda E a ďalšie modelové rady.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AMG #Merdecedes-Benz. Mercedes-AMG #AMG Sport #Mercedes-Benz GLE
Články podľa značiek