Lancer Evo končí, toto je posledná séria

Mitsubishi posiela do dôchodku ikonické Evo, v Tokiu totiž automobilka ukáže štúdiu Final Concept zobrazujúcu jeho poslednú sériu.

03.01.2015 22:30
Mitsubishi Lancer Evo Foto:
Vystavené Evo bude obuté na 19-palcových pneumatikách Yokohama Advan.
debata (1)

Sedan Mitsubishi Lancer Evo sa počas svojho dlhoročného pôsobenia na trhu vypracoval na post športovej ikony, ktorá spolu s večným rivalom Subaru Impreza WRX STi neustále vo všetkých generáciách udávala smer a tempo vývoja medzi športovými autami (či už medzi hatchbackmi, sedanmi alebo výlučne športovými autami). Prísnejúce emisné limity a z nich vyplývajúce sankcie pre automobilky však podobným výstrelkom vystavili červenú. Výnimkou nie je ani Lancer Evo, ktorého dlhý život sa japonská automobilka rozhodla po desiatich generáciách definitívne ukončiť (v predaji nebude ani na domácom japonskom trhu). Na autosalóne v Tokiu tak vystaví štúdiu Mitsubishi Lancer Evo Final Concept, ktorý má byť predzvesťou definitívne poslednej série tohto legendárneho auta.

Posledné Evo automobilka patrične vyšperkovala, okrem nastaviteľného podvozku, medzinápravového diferenciálu, špeciálneho matného laku a bodykitu s označením finálnej série ho tak odlišuje aj benzínový motor 2.0 16V DOHC Turbo naladený na 353 kW/480 k. Presný počet sériových exemplárov, ktoré vzídu z tohto konceptu zatiaľ nie je známy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mitsubishi
Články podľa značiek