Škoda Rapid Monte Carlo: Aj Spaceback sa hrá na športovca

Rodina verzií Monte Carlo sa po Fabii, Citigo a Yeti rozrastie aj o Rapid Spaceback. Pod kapotou však ostáva všetko po starom. Na nové agregáty si ešte Rapid musí počkať.

13.01.2015 06:00
debata (1)
Rapid Spaceback Monte Carlo dostane efektný... Foto: Škoda-Auto
Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo Rapid Spaceback Monte Carlo dostane efektný športový paket vrátane čiernej masky, 16- a 17-palcových diskov, decentného predného spojleru a čiernych reflektorov.

Úspech športovo ladených modelov Monte Carlo s červeno-čiernym lakom karosérie a decentným športovým paketom inšpiroval Škodu rozšíriť tieto edície o ďalšiu. Tentoraz na báze Rapidu Spaceback. Pochváliť sa môže nielen typickou farebnou kombináciou, ale aj špecifickými čiernymi diskami kolies s veľkosťou 16 a 17 palcov, čiernou prednou maskou a predným spojlerom, tmavým pozadím reflektorov, zadným spojlerom a čiernymi lesklými spätnými zrkadlami.

V lesklom čiernom laku bude  aj zadný spojler,... Foto: Škoda-Auto
Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo V lesklom čiernom laku bude aj zadný spojler, spätné zrkadlá či náznak difúzora v zadnom nárazníku.

Podobne ako pri Rapide Spaceback Sky Line je zadné okno opticky predĺžené čiernym lakovaním veka. Z fotografií vidieť aj panoramatickú strechu. Športový tuning zasiahol aj interiér, vychádzajúci z úrovne vybavenia Ambition. Ten dostal sploštený kožený volant s kontrastným červeným prešívaním, čierno-červené čalúnenie sedadiel, oceľové pedále a dekoračné lišty prístrojového panelu s karbónovým dizajnom. Ďalšie hliníkové dekoračné lišty s nápisom Monte Carlo nájdeme na vnútorných stranách prahov.

Interiér je zušľachtený športovým koženým... Foto: Škoda-Auto
Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo Interiér je zušľachtený športovým koženým volantom, pseudokarbónovými dekoráciami či farebným čalúnením.

Pod kapotou sa nič nemení. S výnimkou najslabšieho atmosférického 3-valca 1,2 MPI je pre Monte Carlo v ponuke kompletná škála súčasných motorov vrátane agregátov 1,2 TSI (77 kW), 1,4 TSI (90 kW) a dvoch dieselov 1,6 TDI s výkonom 66 alebo 77 kW. To platí aj o prevodovkách. Základom je 5-stupňový manuál a pre 1,2 TSI prevodovka so šiestimi stupňami. Verzia 1,4 TSI sa dodáva výlučne so 7-stupňovou dvojspojkou DSG. Na nové motory si Rapid bude musieť počkať do budúceho roku, kedy prevezme časť z motorizácie novej Fabie. To znamená napríklad príchod 16-ventilového 4-valca 1,2 TSI Euro 6.

Novými prvkami výbavy Rapidov je systém SmartGate, ktorý umožňuje komunikáciu medzi autom a vaším smartfónom, presnejšie získavanie dát z vozidla, napríklad údajov o spotrebe. Majitelia ocenia aj praktické detaily, ku ktorým patria nové upevňovacie Cargo elementy v batožinovom priestore, ktoré sa fixujú pomocou suchých zipsov. Nová verzia by mala opäť podporiť predaj modelového radu Rapid, ktorý sa mohol vlani pýšiť až 113-percentným nárastom, čo znamená 221 400 predaných vozidiel.

Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo
Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo
+2Škoda Rapid Spaceback - Monte Carlo

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Rapid Spaceback #Škoda-Auto #Monte Carlo #Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Články podľa značiek