BMW rozšíri príplatky o kožený poťah motora! Načo je to dobré?

V Mníchove prišli na nový recept ako vytiahnuť od zákazníkov ďalšie peniaze. V zozname príplatkovej výbavy nového ekologického superšportu BMW i8 nájdete čoskoro kožený poťah krytu motora! A dostane ho aj nové BMW 7.

20.01.2015 12:00
BMW - motor Foto:
Kožený poťah krytu motora nebude mať žiadne funkčné ani užívateľské výhody. BMW však nepochybuje, že svojich zákazníkov si nájde.
debata (4)

Už dnes sú zoznamy príplatkových výbav prémiových vozidiel priam nekonečné. Tomu zodpovedajú aj ceny. Stačí si nedávať pozor a základ nového modelu môžete škrtaním príplatkov pokojne zdvojnásobiť. Možnosti individualizácie nemajú takmer hraníc. K dispozícii sú masážne sedadlá, dekorácie z drahých drevín či dokonca súpravy značkovej batožiny. BMW však predsa len našlo malú medzierku, ako vytiahnuť z peňaženiek zákazníkov ďalšie eurá. Bude prvou automobilkou na svete, ktorá ponúkne kožený poťah krytu motora!

Tento prvok vybavenia s označením 3CM si budú môcť voliť najprv zákazníci ekologického superšportu BMW i8 a neskôr aj majitelia očakávanej novej generácie vlajkovej lode radu 7, ktorá sa má predstaviť na budúci rok. Stane sa súčasťou individualizačného programu Pure Impulse Experience. Na čo je to dobré? Mníchov neuvádza žiadne funkčné výhody. Ide teda len o dizajn a snahu odlíšiť sa, no tentoraz skrytú pod kapotou. Koľkokrát ju asi tak majitelia BMW otvárajú?

Zákazníkov ochotných priplatiť si za toto „panské huncútstvo“ však automobilka nájde. Napokon, už geniálny Steve Jobs tvrdil, že ľudia nevedia čo chcú, kým im to nedáte. Lenže tentoraz ide o doplnok, ktorý nemá žiadny reálne užívateľské výhody. Možno však, že časom sa nám nebude zdať tento počin až taký extrémny. Veď pred 35 rokmi, keď prišiel Fiat s motorom Fire, prvým agregátom, na ktorého tvare pracovali priamo dizajnéri, sa tiež mnohí pýtali, načo je to dobré. Dnes si už asi takúto otázku nekladieme. Jednoducho preto, že je to pekné.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW i8 #Príplatková výbava #BMW 7
Články podľa značiek