Kadjar: Renault prezradil názov nového crossoveru

Podobu nového crossoveru odhalí Renault už druhého februára. Jediné, čo o ňom však vieme, je zatiaľ jeho názov. Stáž bude medzi Capturom a Koleosom.

28.01.2015 16:00
Renault Kadjar Foto:
Jediná snímka zverejnená na sociálnych sieťach zachytáva zatiaľ iba atmosféru, ktorá má navodiť dobrodružstvo a objavovanie. Dizajn novinky ukáže Renault začiatkom budúceho týždňa.
debata

To, že Renault si po úspešnom Capture brúsi zuby na ďalší crossover, nie je tajomstvom. Naznačil to už vlani konceptom Kwid, ktorý predstavil na autosalóne v Dillí. Teraz sa zdá, že ide do tuhého. Novinka, ktorú ukáže presne druhého februára, by mala stáť medzi Capturom a väčším Koleosom. Takže neprekvapuje, že jeho základom bude platforma Nissanu Qashqai. Podľa Renaultu bude dizajnom pripomínať Captur.

Jediné, čo o Kadjare oficiálne prezradil, je práve jeho názov. Prvá polovica „Kad“ vychádza zo slova quad, čo označuje pohon oboch náprav, kým druhá „jar“ je kombináciou francúzskych slov agile a jaillir, symbolizujúcich agilitu a zjavenie. Spojitosť s Qashqaiom znamená aj nasadenie rovnakej techniky. Očakávať tak môžeme motory DIG-T s objemom 1,2 a 1,6 litra a dva naftové agregáty 1,5 dCi a 1,6 dCi. Názov zároveň sľubuje pohon 4×4.

Výstavnú premiéru absolvuje Kadjar na marcovom autosalóne v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Kwid #Renault Kadjar
Články podľa značiek