Suzuki iK-2 a iM-4: Ukáže sa v Ženeve nová 'Liana' a 'Jimny'?

Na ženevskom autosalóne sa japonské Suzuki pozrie do vzdialenejšej budúcnosti. Ukáže až dva koncepty. Mohli by byť predvojom dvoch sériových áut.

09.02.2015 16:30
debata
Koncept iK-2 naznačuje podobu kompaktného... Foto: Suzuki
Suzuki iK-2 Koncept iK-2 naznačuje podobu kompaktného crossoveru s predným náhonom.

Suzuki je vo svojich informáciách o ženevských štúdiách veľmi strohé. Prezradilo len toľko, že koncept iK-2 bude predstavou moderného kompaktného auta ideálnej veľkosti, ktorého hlavnou inšpiráciou bola téma „harmonizujúcej sily“ (Harmonized Force). Myslí tým „účelnú kombináciu prvkov a vlastností, ktoré sa od auta týchto rozmerov vyžadujú“.

Podľa jedinej zverejnenej fotografie siluety ide o hatchback nižšej strednej triedy s prvkami crossoveru. Na pomery Suzuki sa vyznačuje mimoriadne emotívnymi tvarmi. V sériovej podobe by mohol byť nástupcom niekdajšej Liany, aj keď tentoraz len s pohonom prednej nápravy. V každom prípade to znamená, že Suzuki má po rokoch opäť chuť vstúpiť do tohto segmentu.

Koncept iM-4 je nepochybne predohrou pred... Foto: Suzuki
Suzuki iM-4 Koncept iM-4 je nepochybne predohrou pred príchodom novej generácie miniatúrneho off-roadu Jimny.

Naproti tomu menší koncept iM-4 dostane štvorkolku. Automobilka tvrdí, že iM-4 vychádza z legendárnych modelov Suzuki najmenšej triedy s pohonom oboch náprav. Tvorcovia sa riadili mottom „Shape the Inspiration“, teda hľadaním inšpiratívnej podoby. Prvá snímka siluety naozaj naznačuje, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou pozeráme na víziu nástupcu terénneho Jimny.

V porovnaní s ním sa aj tento koncept môže pýšiť atraktívnym dizajnom s jednoznačnými prvkami off-roadu. Či sa však Suzuki podarí preniesť krivky štúdie aj do série, ukáže až rok 2017. Práve vtedy má totiž naplánovaný príchod nová generácia Jimny. Viac sa o oboch konceptoch dozvieme 3. marca na autosalóne v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Suzuki #autosalón Ženeva 2015 #Suzuki iK-2 #Suzuki iM-4
Články podľa značiek