Superb Combi: Takto by mohol vyzerať

Ilustrátor X-Tomi sa pohral s novou vlajkovou loďou Škody. Vytvoril podobu Superbu vo verzii Combi, ktorá by sa mala predstaviť najneskôr v lete. Od reality nemusí byť veru ďaleko.

23.02.2015 20:30
debata
Návrh grafického ilustrátora vychádza z... Foto: X-Tomi Design
Škoda Superb Combi - ilustrácia Návrh grafického ilustrátora vychádza z oficiálnych snímok liftbacku. Zadná časť, najmä tvar strechy a stĺpika, je upravená po vzore novej Octavie Combi.

Škoda predstavila tretiu generáciu Superbu len minulý týždeň a už tu máme na základe prvých oficiálnych fotografií liftbacku aj predstavu o tom, ako by mohlo vyzerať kombi. Autorom je maďarský ilustrátor X-Tomi. Hoci s jeho prácou nemá česká automobilka nič spoločné, od reality nemusí byť virtuálny Superb Combi ďaleko. Veľký manévrovací priestor totiž dizajnéri nemajú. A navyše návrh vychádza z riešenia podobného vo Fabii a Octavii Combi.

Aký bude objem kufra je zatiaľ tajomstvom, no... Foto: X-Tomi Design
Škoda Superb Combi - ilustrácia Aký bude objem kufra je zatiaľ tajomstvom, no pod elektricky ovládaným vekom sa očakáva minimálne 650 litrov. Vzhľadom na väčšiu šírku a dĺžku karosérie to ale môže byť aj viac.

Takže sa pravdepodobne pozeráme na takmer verný predobraz novinky, ktorá by sa mala predstaviť najneskôr v lete. Rozdiel by sa mohol týkať len sklonu zadných stĺpikov či spodnej hrany zadného okna. Všetko ostatné by aj vzhľadom na náklady malo ostať na svojom mieste vrátane tvaru zadných delených reflektorov prevzatých z liftabacku. O objeme kufra môžeme len špekulovať, no každopádne pôjde opäť o rekord. Očakáva sa minimálne 650 litrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto #Škoda Superb Combi
Články podľa značiek