VW CC: Kupé z Passatu príde najprv ako koncept

Vlani predstavený VW Passat ôsmej generácie dostane čoskoro atraktívneho súrodenca v podobe 4-dverového kupé CC. Najprv sa však ukáže ako koncept. A to už v Ženeve.

27.02.2015 19:00
VW CC Concept - 2015 Foto:
Nový Passat CC by mal mať výraznú prednú masku zasahujúcu až do nárazníka a LED svetlá. V porovnaní s Passatom bude o čosi dlhší.
debata

Volkswagen Passat CC má za sebou dlhú a úspešnú kariéru. Predstavil sa roku 2008 ako prvé 4-dverové kupé značky a v roku 2012 absolvoval jediný výraznejší facelift. Pri tejto príležitosti zmizlo z jeho označenia slovíčko Passat. Lenže od konca minulého roka je na trhu nová generácia Passatu, a tak je logické, že vo Wolfsburgu už pracujú aj na novom „cécéčku“. Vychádzať bude zo svojho konvenčného súrodenca, no opäť dostane siluetu kupé a bezrámové okná dverí.

O jeho dizajne si môže urobiť približnú predstavu vďaka prvým oficiálnym skiciam. Zaujímavé je najmä riešenie prednej masky s lamelami zasahujúcimi hlboko do nárazníka. Šušká sa tiež, že by malo ísť o liftback s veľkým výklopným vekom. Pôjde teda skôr o 5– než 4-dverové kupé. V porovnaní s bežným Passatom by mal narásť do dĺžky približne o 10 centimetrov. Umožní to modulárna platforma MQB, ktorú bude zdieľať s Passatom.

Novinkou má byť v porovnaní s minulosťou... Foto: Volkswagen
VW CC Concept - 2015 Novinkou má byť v porovnaní s minulosťou karoséria liftback. Pôjde teda skôr o 5- než 4-dverové kupé.

Podobne ako techniku, čo znamená príchod výlučne 4-valcových motorov TSI a TDI. To vrátane najvýkonnejšieho dieselu 2,0 Bi-TDI s výkonom až 176 kW. Predstaví sa však najprv ako koncept. Podľa neoficiálnych informácií by mal mať pod kapotou hybridnú technológiu spájajúcu benzínový 4-valec TSI, pravdepodobne dvojlitrový, s dvojicou elektromotorov, z toho jedným v 7-stupňovej prevodovke DSG a druhým na zadnej náprave.

Volkswagen CC sa tak bude môcť pochváliť elektrickou „štvorkolkou“, ktorá je plánovaná aj pre nové Audi A4. Je tiež možné, že zásoba akumulátorov umožní aj čisto elektrickú prevádzku, podobne ako pri plug-in hybride Passat GTE. Ten má však poháňané len predné kolesá. Viac sa dozvieme v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Concept #koncept #VW #VW Passat #autosalón Ženeva 2015 #VW CC
Články podľa značiek