Seat SUV je na ceste. Ako koncept už zajtra v Ženeve

Seat koketuje s témou SUV či crossoveru niekoľko rokov. Koncept, ktorý ukáže zajtra v Ženeve, by však už mohol naznačiť podobu blízku sériovej novinke, naplánovanej na rok 2016.

02.03.2015 17:00
Seat SUV Concept - 2015 Foto:
Nové SUV Seatu bude postavené na platforme Leonu. Konkurovať by malo napríklad Nissanu Qashqai.
debata

Španieli dobre vedia, že SUV a crossovery patria k najrýchlejšie rastúcim trhovým segmentom. Úspech Leonu by tak chceli podporiť práve modelom tejto triedy. Nič nové pod slnkom, veď s podobnou témou koketuje Seat už niekoľko rokov. Spomeňme koncepty Tribu z roku 2007 alebo mladší IBX z roku 2011. Žiaden z nich sa však zatiaľ na výrobné linky nedostal. Nové SUV však v každom prípade príde. A to už budúci rok.

Takže premiéra tretieho konceptu na tohtoročnom ženevskom autosalóne nebude rozhodne len štylistickým cvičením. Na svoju kľúčovú ženevskú premiéru automobilka upozornila zverejnením prvej fotografie štúdie, zachytávajúcej oblasť predného full – LED reflektoru a masky. Malo by ísť o SUV kompaktnej triedy, postavené na báze Leonu, teda na platforme MQB. V sérii bude konkurovať Nissanu Qashqai alebo novému Renaultu Kadjar.

To je však asi tak všetko, čo o ňom zatiaľ vieme. Viac prezradí Seat už zajtra v Ženeve, a to vrátane názvu, ktorý ostáva tajomstvom. V každom prípade je isté, že v ponuke španielskeho Seatu neostane tento model osamotený. Okrem neho má totiž prísť aj menšie SUV na platforme Ibizy, ktoré by zaútočilo na Renault Captur a možno aj väčší model, ktorý by sa mohol stať súrodencom chystanej Škody Snowman. O ňom však ešte nie ej definitívne rozhodnuté.

Minimálne jedno z týchto áut bude vyrábané v českom závode Škody v Kvasinách. Logicky, by malo ísť práve o najväčšie z nich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #SUV #crossover #Seat #autosalón Ženeva 2015
Články podľa značiek