Mercedes-Maybach Pullman: Aj s miestami pre služobníctvo

Na ženevskom autosalóne sa Mercedes-Benz pochválil novou vlajkovou loďou – superluxusnou limuzínou Mercedes-Maybach Pullman 6.0 V12. Zaplatíte za ňu minimálne 500 000 eur.

05.03.2015 16:00
Mercedes-Maybach Pullman Foto:
Mercedes-Maybach Pullman je tým najluxusnejším, čo na štyroch kolesách budete môcť kúpiť.
debata

Luxusu nikdy nie je dosť – pravdepodobne týmto heslom sa riadili návrhári automobilky Mercedes-Benz pri vytváraní novej vlajkovej lode založenej na aktuálnej triede S. Už tá prekypuje luxusom a komfortom na palube, z toho, čo však ponúka limuzína s príznačným názvom Mercedes-Maybach Pullman, zostáva až rozum stáť. V porovnaní so štandardnou triedou S je Pullman dlhší o celých 1383 mm, celková dĺžka limuzíny tak narástla na 6499 mm. Kvôli pohodliu v kabíne narástla aj výška karosérie, konkrétne o 100 mm (na 1598 mm).

Označenie Pullman použil Mercedes-Benz pre... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Maybach Pullman Označenie Pullman použil Mercedes-Benz pre svoje najluxusnejšie limuzíny už dávnejšie.

Kabína auta je nielen luxusným, ale vďaka rázvoru náprav 4418 mm aj veľmi priestranným miestom na život. Zadné samostatné sedadlá majú okrem iného aj elektrické ovládanie sklonu operadla, nafukovacie vankúše tvarujúce sedák aj operadlá, vyhrievanie, chladenie, masážnu funkciu (masírovanie metódou lávových kameňov). Vďaka dlhej karosérii a obrovským nástupným dverám môžu konštruktéri v prípade záujmu nainštalovať k priečke za prednými sedadlami ďalšie dve samostatné sedadlá otočené proti smeru jazdy. Tie môžu poskytovať rôznu mieru komfortu.

Mercedes-Maybach Pullman môže mať v kabíne aj... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Maybach Pullman Mercedes-Maybach Pullman môže mať v kabíne aj samostatné sedadlá pre ochranku.

Kabína Pullmana sa tak dá nakonfigurovať podľa toho, či v ňom chcete viesť pracovné rokovania s rovnocennými obchodnými partnermi, alebo chcete v kabíne tráviť čas s ochrankármi, prípadne iným služobníctvom. Ak si klient praje, budú v zadnej časti interiéru len pôvodné dve sedadlá, ktoré sa dajú pomocou servomotorov rýchlo zmeniť na pohodlné lôžka. Priečka za prednými sedadlami je sklenená a pomocou tlačidla sa dá elektricky stiahnuť, či zatmaviť. V zadnej časti má svoje miesto aj 18,5-palcová LED obrazovka a tri analógové prístroje zobrazujúce aktuálnu rýchlosť, vonkajšiu aj vnútornú teplotu a čas.

Na pohon vrcholnej limuzíny slúži prepĺňaný benzínový motor 6.0 V 12 naladený na 390 kW/530 k a max. krútiaci moment 830 Nm. Pullman sa k bohatým zákazníkom dostane až v priebehu roku 2016, pričom jeho ceny nemajú klesať pod 500 000 eur.

Mercedes-Maybach Pullman
Mercedes-Maybach Pullman
+7Mercedes-Maybach Pullman
debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz Maybach
Články podľa značiek