Škoda odštartovala výrobu nového Superbu

Tretia generácia Škody Superb je od dnes na výrobných linkách. Jej produkciu zabezpečí závod v Kvasinách.

13.03.2015 16:30
debata (6)
Nový Superb bude schádzať z výrobných liniek... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - výroba Nový Superb bude schádzať z výrobných liniek závodu Kvasiny, kde Škoda montuje aj modely Roomster a Yeti.

V závode spoločnosti Škoda v Kvasinách dnes (13. 3. 2015) zišla z linky prvá Škoda Superb tretej generácie. Exemplár s poradovým číslom 1 je lakovaný v novej sivej farbe Business. Z dôvodu výroby novej vlajkovej lode boli výrobné kapacity v tomto závode rozšírené a modernizované. Okrem novo sprevádzkovanej zvarovne pre výrobu nového Superbu boli rozšírené aj ďalšie výrobné haly a výrobné plochy.

Len do novej zvarovne smerovalo 62 264 220 eur. V nasledujúcich rokoch plánuje Škoda ďalšie rozširovanie závodu. „Teší nás, že sa produkcia rozbieha. Začiatok výroby nového Superbu je pre celú značku a najmä pre závod v Kvasinách skvelý moment. Výroba Superbu je dôkazom vysokej kompetencie závodu a jeho zamestnancov,“ povedal pri tejto príležitosti Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti Škoda-Auto pre oblasť výroby a logistiky.

Superb predstavuje od roku 2001 vrchol modelovej palety značky Škoda. Doteraz dodala automobilka svojim zákazníkom viac ako 700 000 Superbov prvej a druhej generácie. Závod v Kvasinách, ktorý je jedným z troch výrobných závodov Škody v Českej republike, aktuálne zamestnáva približne 4 500 zamestnancov. Okrem modelu Superb tu schádzajú z liniek aj modely Roomster a Yeti. V roku 2014 bolo v Kvasinách vyrobených celkovo 166 200 nových áut.

Škoda Superb - 2015
Škoda Superb - 2015
+9Škoda Superb - 2015

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto #výroba áut #Kvasiny
Články podľa značiek