Kia Optima 2016: 'Kórejská alfa' sa predstaví v New Yorku

Po ženevskom koncepte nádherného kombi Sportspace zamieri Kia do New Yorku. Ukáže tu sériovú podobu novej Optimy. A zdá sa, že sa je na čo tešiť.

21.03.2015 07:00
debata (1)
Ak bude nová Optima vyzerať tak ako na... Foto: Kia
Kia Optima - 2016 Ak bude nová Optima vyzerať tak ako na skiciach, európski lídri strednej triedy budú mať o starosť viac.

Kia Optima prišla na trh v roku 2010. A hoci v USA urobila obrovskú kariéru, veď je tam už tretí rok po sebe najpredávanejším odelom značky, v Európe sa jej veľmi nedarilo. Napriek dizajnu, ktorým patrí ešte aj dnes k najkrajším predstaviteľom strednej triedy, Kia akoby nikdy nenašla odvahu postaviť sa ňou proti európskym lídrom – Passatu, Mondeu či Insignii. Prednosť dostal menší Ceed. To sa však má už skoro zmeniť. Druhá generácia má byť totiž podstatne sebavedomejším hráčom.

Jej potenciál už naznačil fascinujúci koncept športového kombi Sportspace, ktorý zažiaril pred pár dňami v Ženeve. Kia sa však rozhodla, podobne ako v minulosti, uviesť sériovú Optimu najprv na kľúčový americký trh. Predstaví ju preto 1. apríla v New Yorku, teda presne tam, kde pred piatimi rokmi debutovala jej prvá generácia. A k tejto správe pribalila aj dve oficiálne skice. Zdá sa, že sa je na čo tešiť a že prívlastok kórejská“ alfa", ktorý si vyslúžilo ženevské kombi, nebol náhodný.

Novinka sa má dotiahnuť na najväčších... Foto: Kia
Kia Optima - 2016 Novinka sa má dotiahnuť na najväčších európskych rivalov aj svojimi rozmermi. A ak Kia pribalí aj výkonnejší diesel, máme tu naozaj silného hráča.

Nová Optima pôsobí na skiciach žiarivo športovým espritom. Podľa vzoru Sportspace má úzke reflektory nadväzujúce na prednú tigriu masku, nízku kabínu, ostrý zadný stĺpik, bohato modelované prahy a „sexi“ kapotu s výraznou odtrhovou hranou. To je asi ale tak všetko, čo o Optime zatiaľ vieme. V každom prípade dobrou správou je, že kombi Sportspace nebolo len výstrelom do tmy. Optima druhej generácie sa naozaj chystá po prvý raz na trh aj v tejto praktickejšej podobe.

Na ňu si však počkáme o čosi dlhšie. Prednosť dostane sedan. V európskej verzii by sa mal predstaviť najskôr na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom. Očakáva sa tiež príchod diesel-hybridnej verzie, ktorú naznačil koncept Optima T-Hybrid. Samozrejme, zabalený ešte v starom kabáte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Optima #Kia Sportspace
Články podľa značiek