Mitsubishi Outlander 2016: Druhý facelift je za rohom

Na autosalóne v New Yorku predstaví Mitsubishi modernizované SUV Outlander. A to je dosť prekvapivé, pretože posledné retuše absolvovalo len vlani. Teraz však podstúpi viac ako sto zmien.

26.03.2015 16:00
Mitsubishi Outlander - 2015 Foto:
Vynovený Outlander sa bude snažiť o viac emócií. Kompletne prepracovaná je predná časť s maskou, svetlami aj nárazníkom. Inšpirácia pochádza z vlaňajšieho konceptu S, ale aj zo ženevskej štúdie Mitsubishi XR-PHEV II.
debata (2)

Mitsubishi vylepšuje svoj Outlander doslova za pochodu. Jeho súčasná generácia sa predstavila len pred troma rokmi a už na jar vlani prišli mierne úpravy. Dostala napríklad novú prednú masku či zadné LED svetlá. Ak si však myslíte, že to Mitsubishi stačilo, ste na omyle. Už o pár dní na autosalóne v New Yorku bude mať totiž premiéru Outlander modelového roku 2016, ktorý podstúpi viac ako 100 zmien. Čo všetko to bude znamenať, je zatiaľ tajomstvom. Vystačiť si musíme s dvoma tajuplnými fotografiami.

Vzadu sú evidentné zmeny v tvare reflektorov. Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander - 2016 Vzadu sú evidentné zmeny v tvare reflektorov.

Jedno isté. Mitsubishi priznalo kritiku príliš fádneho dizajnu, s ktorou sa Outlander stretol už v čase svojho uvedenia v roku 2012. Preto popracovalo práve na vzhľade. Vpredu vidieť výraznejšie tvarovanú masku, svetlá aj nárazníky, inšpirované nedávnym ženevským konceptom XR-PHEV II. A to isté sa menilo aj vzadu. Pripočítať k tomu bude môcť určite aj nové disky kolies či nové farby laku karosérie. A tiež dúfajme, že zo stoviek inovácií sa nejaké ušli aj interiéru, ktorý za nudným dizajnom Outlanderu nijako „nezaostával“.

O technike pod kapotou nič nevieme. Určite však v ponuke zostane aj originálna plug-in hybridná verzia PHEV.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Mitsubishi #Mitsubishi Outlander #autosalón New York 2015
Články podľa značiek