Kia Optima 2016: Odhaľovanie začína. Je tu prvá fotografia

Týždeň po skiciach druhej generácie sedanu strednej triedy Optima zverejnila Kia prvú oficiálnu fotografiu. Premiéra v New Yorku sa nezadržateľne blíži.

27.03.2015 19:00
Kia Optima - 2016 Foto:
Veľa o novinke Kia neprezradila, ale už dnes je isté, že dizajnom sa v strednej triede nestratí. V porovnaní s predchodkyňou by mala byť väčšia a komfortnejšia.
debata (3)

Už ženevský koncept Kia Sportspace a prvé oficiálne skice sériového modelu naznačili, že nová Optima bude pekné auto s priam talianskymi črtami. A prvá fotografia to len potvrdzuje. Profil auta síce nevidíme, ale inšpirácia prednej „tigrej“ masky konceptom Sportspace je evidentná. Lemovaná je hornou chrómovou lištou, ktorá sa dotýka reflektorov. Tvar nárazníka sa však od konceptu líši. Akoby ubral z emócií, čo je však v sériovej verzii pochopiteľné.

Na informácie o novinke je Kia zatiaľ veľmi skúpa. Prezradila len toľko, že nová Optima ponúkne v porovnaní s minulosťou podstatne viac priestoru v interiéri a že v nej môžeme očakávať luxusné a bezpečnostné prvky z prémiového segmentu. Pod kapotou sa má objaviť nový preplňovaný 4-valec 1,6 T-GDI s priamym vstrekovaním paliva a jeho výkonnejšia verzia s objemom 2,0 litra. V USA nebude chýbať ani atmosférický agregát 2,4i. Pre Európu bude však oveľa zaujímavejší modernizovaný diesel 1,7 CRDi.

Šušká sa aj o hybridnej verzii, tentoraz kombinovanej s dieselovým motorom, čo naznačil vlaňajší koncept Optima T-Hybrid, zabalený ešte v starom kabáte. Dobrou správou je, že kombi Sportspace nebolo len výstrelom do tmy. Optima druhej generácie sa naozaj chystá po prvý raz na trh aj v tejto praktickejšej podobe. Nasledovať však bude až po sedane. Ten by sa mal v európskej špecifikácii ukázať na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom.

Kia Optima - 2016
Kia Optima - 2016
Kia Optima - 2016

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Optima #autosalón New York 2015
Články podľa značiek