Mercedes s korbou? Áno, aj Stuttgart chce pick-up!

Do dvoch rokov chce Mercedes-Benz priviesť na svet svoj prvý pick-up. Počíta s úžitkovou aj luxusnou verziou. Najprv zamieri do južnej Ameriky, Južnej Afriky a Austrálie.

03.04.2015 07:00
Mercedes-Benz pick-up - 2017 Foto:
Nový pick-up by mal mať, tak ako naznačuje oficiálna skica automobilky, atraktívny dizajn podobný súčasnej triede GLE. Pravdepodobne však využije rámový podvozok, podobne ako VW Amarok. Ten mu zabezpečí užitočnú nosnosť jednej tony.
debata

Pick-upi sú pre automobilky výnosný biznis. Veď napríklad v USA je dlhé roky vôbec najpredávanejším modelom na trhu Ford F-150. A to je pick-up ako „vyšitý“. Silnú pozíciu majú aj v južnej Amerike, Afrike, či Austrálii. A hoci Mercedes-Benz má obrovskú divíziu úžitkových vozidiel, žiaden pick-up zatiaľ zákazníkom neponúkol. To sa má ale zmeniť v roku 2017.

Stuttgart oficiálne oznámil, že o dva roky predstaví svoj prvý príspevok na túto tému. Počíta s čisto úžitkovou aj luxusnou verziou, podobne ako to robí napríklad pri triedach V a Vito. Najprv chce zamieriť do Latinskej Ameriky, Južnej Afriky, Austrálie, na Nový Zéland a do Európy. Zdá sa teda, že prednosť dostane úžitková verzia a že USA, mekku pick-upov, si nechá spolu s luxusnou verziou na záver.

Mercedes-Benz nezabudol zdôrazniť, že chystaný pick-up ponúkne rovnakú mieru bezpečnosti a komfortu ako jeho osobné autá. Atraktívny by mal byť aj dizajn, ktorý automobilka naznačuje prvou oficiálnou skicou. Jeho konkurentom by sa mal stať napríklad VW Amarok. Očakávať môžeme 4– a 6-valcové motory vrátane benzínových. S hybridom zatiaľ Mercedes-Benz nepočíta.

Automobilka si je úspechom istá. Predaje pick-upov sú totiž stabilné a pomaly rastú. Argumentuje aj tým, že podobne odvážny krok urobila v deväťdesiatych rokoch s triedou M a dnes je z nej bestseller. Výroba novinky by mohla prebiehať práve v USA, kde má Mercedes veľký závod na výrobu svojich SUV. Nový pick-up by tak bol blízko svojho potenciálne najdôležitejši­eho trhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #pick-up #pikap
Články podľa značiek