Dacia Duster Commercial: Terénna dodávka zatiaľ len pre Britov

Dacia predstavila vo Veľkej Británii úžitkovú verziu Dusteru 4x4. Dočká sa aj zvyšok Európy?

22.04.2015 16:00
Dacia Duster Commercial Foto:
Úžitková verzia Duster Commercial môže byť vybavená pohonom predných kolies, ale aj pohonom 4x4. Od bežných Disterov sa líši zatmavenými oknami.
debata (2)

Dacia Duster už má na konte verziu pikap aj úžitkovú verziu s plechovými zadnými oknami a zväčšeným kufrom na úkor posádky. Tá prvá je však dostupná zatiaľ len v Rumunsku a tá druhá vznikla ako aktivita rakúskeho zastúpenia značky. Čosi podobné sa teraz varí aj vo Veľkej Británii. Britské zastúpenie totiž predstavilo dvojmiestny Duster Commercial, ktorý má za prednými sedadlami úložný priestor s objemom 1 150 litrov a užitočnú nosnosť 550 kg.

Za prednými sedadlami je priestor s objemom 1... Foto: Dacia
Dacia Duster Commercial Za prednými sedadlami je priestor s objemom 1 150 litrov. Užitočná hmotnosť predstavuje 550 kg.

Zaujímavý je takýto Duster najmä s pohonom oboch náprav, keďže konkurenčná ponuka je nielenže skromná, ale aj neporovnateľne drahšia. To si dobre uvedomuje aj Andy Heiron, predstaviteľ britského zastúpenia Dacie, ktorý na konto úžitkového Dusteru povedal: "Naším cieľom je ponúknuť zákazníkom dodávok Duster s typickými prednosťami Dacie, teda dobrou hodnotou za peniaze.“ V Británii bude k dispozícii od 9 590 libier.

Na palubnej doske pribudli schránky na dokumenty. Foto: Dacia
Dacia Duster Commercial Na palubnej doske pribudli schránky na dokumenty.

Či sa ponuka úžitkového Dusteru rozšíri aj do zvyšku Európy, dnes nie je jasné. V každom prípade sa tým Dacia oberá o potenciálne veľkú časť príjmov. Dnes ju to však asi netlačí. Výroba Dusteru beží totiž na plné obrátky a je vôbec najúspešnejším autom celej skupiny Renault.

Dacia Duster Commercial
Dacia Duster Commercial
+7Dacia Duster Commercial

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster #Dacia Duster Commercial
Články podľa značiek