Sandero RS: Dacia príde s hothatchom. Ale s logom Renaultu

Je vám smutno za starým dobrým Cliom RS s klasickým atmosférickým dvojlitrom? Tak nezúfajte. Vyzerá, že sa dostane pod kapotu Sandera. Chybou ale je, že len toho juhoamerického.

05.05.2015 16:00
Renault Sandero RS Foto:
Skúšky Sandera RS sú už v plnom prúde. Pod jeho kapotou sa objaví atmosférický dvojliter z Clia RS, aj keď je pravdepodobné, že s výkonom o čosi nižším. (ilustračná snímka)
debata

Nový Renault Clio RS stratil veľkú časť svojho pôvabu. Má síce vyšší výkon, ale prišiel o trojdverovú karosériu, manuál a najmä klasický atmosférický dvojliter s výkonom 200 koní. Zdá sa však, že stará dobrá technika, ktorou si Clio RS získalo srdcia priaznivcov hothatchov, ešte nezamieri celkom do šrotu. Koncern Renault ju plánuje využiť v Dacii Sandero, a to s prívlastkom RS. Lenže s Logom Renaultu, keďže bude určené pre juhoamerický trh.

Či bude zachovaný výkon 147 kW, nie je teraz ešte zrejmé, no aj keby došlo k určitému obmedzeniu, zrodí sa najsilnejšia Dacia všetkých čias. V spojení so 6-stupňovým manuálom by to teda mohla byť celkom slušná zábava. A nejde o dezinformáciu. Skúšky ostrého Sandera s dvojlitrom už prebiehajú, presnejšie, testy sa chýlia ku koncu. Horúcu krv podporí aj exteriérový tuning zahŕňajúci špeciálne disky, spojlery či robustnú koncovku výfuku. Chýbať nemá ani výkonnejší brzdový systém.

Západná Európa má však žiaľ smolu. Rýchle Sandero RS zamieri totiž okrem Južnej Ameriky iba do Ruska. Dôvodom je s najväčšou pravdepodobnosťou neplnenie emisnej normy Euro 5.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Sandero #Renault Sandero #RS
Články podľa značiek