Ford zvoláva 590 000 áut. Trápia ich skrutky aj čerpadlo paliva

Koncern Ford oznámil, že do servisov povolá takmer 600 000 vozidiel, a to z viacerých dôvodov. My v Európe môžeme byť však pokojní. Poruchy trápia americké modely. Aj keď vlastne ide o Mondeo.

06.05.2015 16:00
debata
Ford Fuzion a Lincoln MKZ (na obrázku) sú... Foto: Lincoln
Lincoln MKZ Ford Fuzion a Lincoln MKZ (na obrázku) sú americkí bratia novej generácie Mondea. Automobilka však tvrdí, že problémy sa vyskytli len vo vozidlách predávaných v USA, Kanade a Mexiku.

Pod lupu Fordu sa dostali americké modely Fusion a Lincoln MKZ. Oba vychádzajú z platformy nového Mondea. Vyrábajú sa však v USA ,a tak je málo pravdepodobné, že by sa ich problémy preniesli aj do Európy. Európske Mondeo totiž schádza z výrobných liniek v Španielsku a predáva sa až od tohto roka.

Jeho amerických súrodencov, vyrobených v rokoch 2013 až 2015 však trápi niekoľko problémov súčasne. Prvým sú skrutky, ktoré môžu v prípade korózie spôsobiť problémy s riadením. Automobilka však zatiaľ nemá informácie, že by vplyvom tejto poruchy vznikli nejaké nehody alebo zranenia.

Druhým problémom sú poruchové palivové čerpadlá, čo môže viesť k zastaveniu dodávky paliva, a teda k náhlemu zastaveniu vozidla či znemožneniu naštartovania. Týka sa približne 50 000 áut v USA, Kanade a Mexiku a Ford priznáva, že s touto poruchou môže byť spojená jedna nehoda.

Ďalšie problémy súvisia parkovacími svetlami niektorých áut, ktoré by nemuseli vyhovovať normám. Oveľa vážnejšie však pôsobí informácia, že niektoré vozidlá zo zvolávanej skupiny môžu mať problémy s tepelným štítom na podvozku, čo zvyšuje riziko vznietenia. Či k vznieteniu v tejto súvislosti došlo a či došlo aj k nehodám Ford nespresnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #zvolávacia akcia #Ford Fusion #Lincoln MKZ
Články podľa značiek