BMW 3,0 CSL Hommage: Legenda ožije na Concorso d’Eleganza

Ikonické kupé BMW 3,0 CSL z roku 1972 opäť ožije. No len ako koncept vytvorený pre prestížnu prehliadku elegancie Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ktorá sa koná každoročne na brehoch jazera Como.

15.05.2015 18:00
BMW 3,0 CSL Hommage - koncept Foto:
Jediná zverejnená snímka ukazuje inšpiráciu historickou legendou s neprehliadnuteľným spojlerom a rozšírenými blatníkmi. Svetlá využijú organické LED diódy.
debata

Aj tento rok si BMW pripravilo pre prehliadku elegancie pri jazere Como poriadnu bombu. Načrelo hlboko do svojej histórie a voľne sa inšpirovalo ikonickým kupé BMW 3,0 CSL z roku 1972, ktoré vzniklo pre potreby homologizácie európskeho šampionátu cestovných vozidiel (ETC). Špeciálny model predstaví automobilka presne 22. mája, takže dovtedy si budeme musieť vystačiť s jedinou snímkou zadného reflektora a časti spojlera. Aj tá však prezrádza príbuznosť s viac ako 40 rokov starou legendou.

Mimochodom, spojler si BMW 3,0 CSL muselo vo svojich dobách najväčšej slávy nosiť v kufri, keďže jeho použitie nebolo homologované pre bežné cesty. Majitelia ich tak používali buď ilegálne, alebo si ich namontovali až po príchode na okruh. Časy sa však menia. Ako vidieť, spojler bude tentoraz integrálnou súčasťou blatníkov a budú doň zakomponované aj fascinujúco tvarované reflektory na báze organických LED diód (OLED). Vidieť aj neprehliadnuteľný zlatožltý lak, ktorým okorenilo BMW štúdiu BMW M4 Concept.

Práve sériové BMW M4 bude základom unikátneho solitéru. Poháňať ho teda bude radový šesťvalec 3,0 M TwinPower Turbo s výkonom 317 kW a krútiacim momentom 550 Nm.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW CSL #BMW Hommage #Concorso d’Eleganza Villa d’Este
Články podľa značiek