Porsche 911 plug-in hybrid? Rozhodne sa ešte tento rok

V Zuffenhausene zvažujú nový plug-in hybridný model. V hľadáčiku je ikona 911. O jej ekoosude sa rozhodne ešte tento rok.

26.05.2015 16:00
Porsche 911 Carrera Foto:
Porsche 911 zostávalo zatiaľ v bezpečí plug-in hybridného šialenstva. No je možné, že pomocou batérií vylepší svoje emisné skóre, a to už čoskoro. Rozhodnúť má vedenie automobilky ešte tento rok.
debata

Porsche má s hybridmi už pomerne bohaté skúsenosti. V ponuke je plug-in hybridná Panamera S E-Hybrid, Cayene S E-Hybrid a zabudnúť nesmieme ani na hyperšport 918 Carrera. Práve ten pripomína, že plug-in hybridná technológia nie je len o ekológii, ale aj o účinnom posilnení dynamiky metódou Kers. Ikonické Porsche 911 sa však zatiaľ témy hybridu nedotklo. V Zuffenhausene nechceli pravdepodobne príliš experimentovať s imidžom svojho bestselleru. No časy sa menia.

V automobilke prebieha živá diskusia, či model 911 dostane plug-in hybridný pohon, alebo nie. Podľa vyjadrenia šéfa Matthiasa Mullera, ktoré poskytol serveru Automotive News, môže byť práve Porsche 911 ďalším Porsche s plug-in hybridnou technológiou. Rozhodnutie má padnúť ešte tento rok. Do kariet hrá hybridnej deväťstojedenástke najmä rastúci odbyt hybridných Porsche. V USA sa napríklad predá až 15 % Panamer s plug-in hybridom a 12-percentný podiel pripadá na hybridný Cayenne. Takže záujem zákazníkov tu určite je.

Navyše sa Muller vyjadril, že Porsche je presvedčené o plug-in hybride ako o najlepšom riešení emisných kvót v najbližšej budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #hybrid #plug-in hybrid #Porsche 911
Články podľa značiek