Hyundai zvažuje výrobu malého crossoveru

Na autosalóne v Detroite predstavil Hyundai atraktívny koncept pikapu Santa Cruz. Teraz sa zdá, že nešlo len o dizajnérsku exhibíciu. Vzniknúť má z neho konkurent pre Opel Mokka alebo Jeep Renegade.

03.06.2015 16:00
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015 Foto:
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015
debata

Predaj malých crosoverov, akým je Opel Mokka, Jeep Renagade, Honda HR-V alebo Mazda CX-3, stále rastie. Kórejčania však zatiaľ v tomto segmente svojho zástupcu nemajú a s predajom crossoverov Hyundai ix25 a Kia KX3, ktoré boli uvedené na trh výhradne v Číne, pre iné regióny nepočítajú. Novinka sa však predsa len chystá, aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou len pre USA.

Naznačil to atraktívny koncept pikapu Hyundai Santa Cruz s kódovým označením HCD-15. Ten vyvolal na motorshow v Detroite poriadny rozruch, a tak nie div, že vedenie koncernu zvažuje jeho výrobu. Podľa Dava Zuchovského, šéfa Hyundai Motor America, prejavilo o toto auto záujem až 90 % potenciálnych zákazníkov. Dôvodom bol najmä mimoriadne príťažlivý dizajn.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015 Foto: Hyundai
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015 Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015

Práve z tohto konceptu, poháňaného dvojlitorovým turbodieselom, by malo vzniknúť úplne nové sériové auto a okrem pikapu aj spomínaný crossover. Kedy sa tak stane, však Zuchovsky nespresnil. Vzhľadom na skutočnosť, že nemá vychádzať zo žiadneho z existujúcich modelov, tak môžeme počítať s príchodom okolo roku 2018.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015
+3Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept - 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #crossover #Hyundai Santa Cruz
Články podľa značiek