Mitsubishi Pajero Sport: Chystá sa ďalšia osobná verzia L200

Skromnú ponuku značky Mitsubishi v Európe by mohlo obohatiť nové Pajero Sport. Základ už totiž má. Je ním nový pikap L200.

11.06.2015 12:00
Mitsubishi Pajero Sport - 2016 Foto:
Ako ukazujú snímky z patentového úradu, Pajero Sport si dá napriek drsným základom viac záležať na dizajne. Predná maska bude inšpirovaná vynoveným Outlanderom.
debata

Mitsubishi sa na starom kontinente príliš nedarí. Vodu na mlyn mu naháňajú jedine SUV ASX a Outlander. Oba čerstvo modernizované. A čaká sa na nový pikap L200. Tou smutnejšou časťou ponuky sú prakticky „mŕtve“ modely Lancer či obstarožné Pajero, o ktoré jednoducho nie je záujem. V budúcnosti však Mitsubishi plánuje modelovú ofenzívu, čo naznačilo poslednými konceptmi z Paríža či zo Ženevy. A prírastkom by sa mohlo stať aj nové Pajero Sport. To sa síce u nás nepredáva, ale v časoch boomu crossoverov a SUV by bolo nepochybne veľkým spestrením.

Dlhá kabína má ponúknuť miesto až siedmim... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Pajero Sport - 2016 Dlhá kabína má ponúknuť miesto až siedmim pasažierom.

To najmä preto, že v porovnaní s nimi mu môžeme pokojne hovoriť off-road. Jeho základom je totiž drsná technika pikapu L200. A tak to má byť aj v budúcnosti. Mitsubishi už pracuje na jeho novej generácii, čo ukazujú snímky z patentového úradu. Na koncepcii s rámovým podvozkom a tuhou zadnou nápravou sa nič nezmení. S tým rozdielom, že novinka už bude stáť na platforme L200 piatej generácie, ktorá sa ukázala svetu v marci v Ženeve. V porovnaní s pikapom však dostane civilnejší dizajn s novou prednou maskou odvodenou z faceliftovaného Outlanderu a kabínu s troma radmi sedadiel.

Vzadu sa črtajú komplikovane tvarované svetlá... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Pajero Sport - 2016 Vzadu sa črtajú komplikovane tvarované svetlá aj veľké výklopné veko.
Pod kapotou sa nepochybne objaví opäť technika L200, čo znamená hliníkový naftový 4-valec 2,4 MiVEC DI-D s výkonom 113 alebo 133 kW spojený so 6-stupňovým manuálom, pripadne 5-stupňovou automatickou prevodovkou. Na výber by mali byť verzie 4×2 s pohonom zadných kolies aj štvorkolky so systémom Super Select 4WD-II, ktorý pracuje ako permanentný náhon. Mimo Európy bude Pajero Sport k dispozícii aj s benzínovým 6-valcom. Novinku by malo Mitsubishi predstaviť na niektorom z autosalónov v roku 2016.

Jeho príchod na starý kontinent je stále nejasný. Predávala sa tu len jeho prvá generácia z rokov 1996 až 2008. Tá ďalšia už nedorazila a svetom putovala aj pod názvami Montero Sport, Shogun Sport, Pajero Dakar či Mitsubishi Challenger.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mitsubishi #Mitsubishi L200 #Mitsubishi Pajero #Mitsubishi Pajero Sport
Články podľa značiek