Maybach príde s SUV. Ale až o pár rokov

Reinkarnácia Maybachu sa na druhý pokus koncernu Daimler vydarila. Len v Číne predá mesačne 500 kusov. Začína tak uvažovať nad ďalším modelom. Voľba padla na ultraluxusné SUV.

21.07.2015 16:00
Mercedes-Maybach - 2015 Foto:
Nové SUV od Maybachu by malo byť odvodené od tretej generácie najväčšieho stuttgartského SUV GL, nedávno premenovaného na GLS. Príchod sa tak očakáva najskôr v roku 2019.
debata

Hyperluxusné SUV Bentley Bantayga či Rolls-Royce Cullinan, ktoré by sa mali objaviť na trhu do troch rokov, neostanú osamotené. Zámer vstúpiť do týchto vôd totiž nedávno naznačil aj koncern Daimler, presnejšie jeho značka Mercedes-Maybach. Maybachu sa totiž po rokoch strádania, keď figuroval ako samostatná divízia Daimleru, začína dariť. Len v Číne predá koncern z tejto luxusnej limuzíny odvodenej z novej triedy S 500 kusov mesačne. Pritom v časoch autonómie Maybachu to bolo ročne necelých dvesto kusov, a to celosvetovo.

Rastúci dopyt tak hrá do karát rozšíreniu portfólia. A kam inam by mal Maybach nakuknúť, ak nie do stále rastúcej kategórie luxusných SUV, kde mieria aj jeho najväčší rivali Bentley a Rolls-Royce. Scenár vývoja bude s najväčšou pravdepodobnosťou rovnaký ako pri limuzíne Mercedes-Maybach. Novinku jednoducho odvodia zo sériového Mercedesu-Benz. Tento raz však nepôjde o triedu S, ale najväčšie stuttgartské SUV GLS. Lenže nie to súčasné, ktoré má na konte už tri roky kariéry.

Maybach si tak bude musieť počkať na jeho tretiu generáciu, ktorá sa očakáva v roku 2018. SUV od Maybachu by nasledovalo nejaký ten rok za ním. Aj preto je predčasné špekulovať o tom, čo nájdeme pod jeho kapotou. Dvanásťvalec by však vzhľadom na imidž značky a pohonné jednotky konkurencie rozhodne chýbať nemal. Zatiaľ sa Mercedes-Benz sústredí na rozvoj kľúčových modelov. Napríklad triedu E, ktorej nová generácia sa predstaví už na budúc rok na motoršou v Detroite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maybach #Mercedes-Maybach
Články podľa značiek