Mercedes C Coupé sa ukáže vo Frankfurte. Aj ako ostré AMG

Na jarnom autosalóne vo Frankfurte predstaví Mercedes-Benz kupé verziu novej triedy C. Vrcholový variant C 63 AMG dostane 8-valec s výkonom 375 kW.

04.08.2015 06:00
Mercedes-AMG C 63 Coupe - 2016 Foto:
Nové kupé zo Stuttgartu by malo mať líniu strechy usadenú o 40 mm nižšie v porovnaní so sedanom a kombi Touring.
debata

Nová generácia triedy C sa zatiaľ predstavila ako klasický sedan a praktické kombi. Vo Frankfurte nad Mohanom bude však nasledovať aj dvojdverové kupé. V porovnaní so staršími súrodencami by malo byť nižšie o 40 mm a do vienka by malo dostať aj bezrámovú konštrukciu okien. Kým vpredu bude priestorový komfort podobný sedanu, zadná lavica sa posunie z dôvodu klesajúcej línie strechy o 25 mm vpred. Pod kapotou sa má predstaviť prakticky celá plejáda motorov triedy C, ktorá zahŕňa preplňovaný benzínový dvojliter, turbodiesel s objemom 2,1 litra a trojlitrový benzínový 6-valec Twin-turbo.

Na vrchol sa postaví verzia Mercedes-AMG C63 Coupé so 4-litrovým preplňovaným osemvalcom, dobre známym z kupé GT. V tomto prípade by mal dávať minimálne 476 koní, teda 350 kW. Silnejšia verzia S sa vyšplhá až na 510 koní, čo je 375 kilowattov. Stovku by tak malo mať rýchle kupé z Affalterbachu na tachometri za rovné štyri sekundy. Predstaví sa spolu s bežným C Coupé vo Frankfurte nad Mohanom. Obe modifikácie pritom zamieria na trh ešte pred koncom tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #AMG #Mercedes-AMG #Mercedes-Benz C63 AMG
Články podľa značiek