BMW vyvíja športový invalidný vozík

Automobilka BMW má naozaj široký záber, jej technici totiž momentálne, okrem iného, vyvíjajú aj špeciálny invalidný vozík.

15.08.2015 07:00
BMW Foto:
BMW už okrem áut vyvíja aj športový invalidný vozík.
debata (1)

Severoamerické zastúpenie automobilky sa ako oficiálny partner Amerického olympijského výboru pre mobilitu zaviazalo vyvinúť nový pretekársky invalidný vozík pre americký tím paralympionikov na závodných tratiach a v teréne pre Olympijské hry v Riu de Janeiro v roku 2016.

BMW to s vývojom športového invalidného vozíka myslí naozaj vážne, spojilo sa totiž s dizajnérmi spoločnosti Designworks. Hoci sú výrazné zlepšenia invalidného vozíka ešte len na samom začiatku, budú zahŕňať kompletné prepracovanie podvozku, využitie aerodynamických vlastností s podpisom BMW, zdokonalené pripútanie športovca, trvanlivosť vďaka uhlíkovým vláknam, ako aj rôzne vylepšenia riadenia a brzdenia.

Vývoj vozíka má trvať celý rok, pričom má zvládať nielen rýchlu jazdu po ceste, ale aj v ľahkom teréne, kde sa má vyznačovať najmä stabilitou. Samozrejmosťou je ergonomický komfort.

Či sa výsledky vývoja špeciálneho vozíka nakoniec nejako premietnu aj do produkcie pre bežných ľudí, automobilka neprezradila.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW
Články podľa značiek