Nový VW Tiguan príde aj ako ostré kupé R. Bude mať 300 koní

Nový Volkswagen Tiguan nebude len klasické SUV. Dostane tiež karosériu kupé a 300-koňový motor. Tvrdí to britský Autocar.

20.08.2015 14:00
Volkswagen Cross Coupé GTE Concept - 2015 Foto:
Nový Tiguan Coupé R bude čiastočne vychádzať z detroitského konceptu Cross Coupé GTE.
debata

Súčasná generácia Tiguanu má aj s jediným väčším faceliftom na konte už osem rokov kariéry. Niet divu, že sa schyľuje k striedaniu stráží. Nová generácia sa mala podľa pôvodných informácií objaviť už tento rok, no zdá sa, že sa tak stane až ten budúci. Tentoraz sa však môžeme tešiť nielen na klasické kompaktné SUV, ale aj na verziu kupé a dokonca na verziu s predĺženým rázvorom. Na vrchol hierarchie sa má postaviť ostrý Tiguan Coupé R, ktorý si požičia techniku z Golfu R. A práve o ňom informoval britský Autocar.

O podobe nového kupé si môžeme urobiť predstavu vďaka plug-in hybridnému konceptu Cross Coupé GTE, ktorý sa začiatkom tohto roka ukázal na detroitskom autosalóne. V prípade najvýkonnejšej verzie s prívlastkom R pôjde o jasného konkurenta pre BMW X4 ale aj výkonné verzie Audi RS Q3, Mercedesu-Benz GLA 45 alebo Range Roveru Evoque SVR. Pod kapotou bude pracovať preplňovaný štvorvalec 2,0 TSI naladený na 300 koní (221 kW), čo zodpovedá agregátu Golfu R. Platforma MQB umožní použiť pohon oboch náprav.

Kým Tiguan Coupé predstaví automobilka rok po debute základnej verzie, ostrá modifikácia R bude nasledovať až v roku 2018. Šušká sa dokonca o ešte výkonnejšom variante s mechanikou pripravovaného Golfu R400.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Tiguan #VW Tiguan Coupé
Články podľa značiek