BMW oslavuje špeciálnym modelom 3.0 CSL Hommage R

Automobilka BMW sa rozhodla zaspomínať a pripravila špeciálny model BMW 3.0 CSL Hommage R. Ten je spomienkou na športové úspechy značky z roku 1975.

18.08.2015 14:39
BMW 3.0 CSL Hommage R Foto:
BMW 3.0 CSL Hommage R dominujú 21-palcové disky z ľahkých zliatin.
debata

Presne pred štyridsiatimi rokmi debutoval v pretekoch IMSA v USA továrenský pretekársky tím BMW Motorsport s modelom BMW 3.0 CSL. Stačilo len niekoľko týždňov a BMW zaznamenalo svoje prvé historické víťazstvo v dvanásťhodinových pretekoch v Sebringu, nasledoval úspech v Laguna Seca, iba necelých 25 km od Pebble Beach a vrcholom prvej sezóny tímu BMW Motorsport bol zisk Pohára konštruktérov. Práve na tento úspech a zároveň založenie oficiálnej dealerskej siete značky BMW v USA spomína špeciálny biely koncept BMW 3.0 CSL Hommage R v „bojových“ farbách svojej predlohy z roku 1975.

Auto je spomienkou na úspechy roku 1975. Foto: BMW
BMW 3.0 CSL Hommage R Auto je spomienkou na úspechy roku 1975.

Exteriéru auta dominujú aerodynamické deflektory, vytiahnuté blatníky a mohutné spojlery, ktoré sú pripomienkou na pôvodný pretekársky model. V BMW 3.0 CSL Hommage R ožívajú aj také detaily, akými sú nápisy „Bavorské motorové závody“ na čelnom skle a zadnom okne. Ústrednou témou modelu z roku 1975 bolo vytvorenie čo najľahšej konštrukcie. To konštruktéri dosiahli použitím moderných uhlíkových vláken, ktoré model privádzajú do novej éry.

Karoséria dostala exkluzívnu metalízu Brilliant... Foto: BMW
BMW 3.0 CSL Hommage R Karoséria dostala exkluzívnu metalízu Brilliant White.

Inovatívny je však aj interiér auta s integrovaným karbónovým rámom. Návrhári zašli ešte ďalej a okrem tradične športovo tvarovaných detailov kabíny navrhli aj kombinézu, vodičovu helmu a sedadlo. Ani v kabíne nechýbajú tradičné trikolóry BMW Motorsport.

Naprieč spojlerom sa tiahne pás LED svietidiel,... Foto: BMW
BMW 3.0 CSL Hommage R Naprieč spojlerom sa tiahne pás LED svietidiel, ktorý vizuálne spája zadné svetlá a opticky ohraničuje zadnú časť.
BMW 3.0 CSL Hommage R
BMW 3.0 CSL Hommage R
+3BMW 3.0 CSL Hommage R
debata chyba
Viac na túto tému: #BMW
Články podľa značiek