Hyundai Elantra 2017: Možno príde aj s dieselom

Kórejský sedan sa ukázal v novej generácii na firemnom facebooku. Či sa však objaví už vo Frankfurte, ostáva záhadou.

28.08.2015 16:00
Hyundai Elantra - 2016 Foto:
Tvary novej Elantry budú naďalej rešpektovať skôr vkus amerických a ázijských zákazníkov. Napriek tomu by si chcela vydobyť viac priestoru aj v Európe.
debata

Elantra nie je práve obchodným trhákom Hyundaiu v Európe. Zato v USA a v Ázii sa jej darí veľmi dobre. Je to dané tým, že starý kontinent si na sedany kompaktnej triedy jednoducho nepotrpí. Podobné je to s Volkswagenom Jetta, Toyotou Corolla či trojpriestorovou verziou Astry. Ani tie neexcelujú. Aj preto sa Elantra predáva v súčasnosti len s jediným benzínovým motorom 1,6i (97 kW) a jedinou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Investovať do vývoja špecifických európskych verzií sa Hyundaiu doteraz nevyplácalo. Budúcnosť to však možno zmení.

Pod kapotou európskej verzie by sa mohol... Foto: Hyundai
Hyundai Elantra - 2016 Pod kapotou európskej verzie by sa mohol konečne objaviť diesel 1,6 CRDi a novučičký benzínový 3-valec 1,0 T-GDI.

Nová Elantra, ktorej dizajnom sa prostredníctvom oficiálnych skíc nedávno pochválil Hyundai na firemnom facebooku, sa s veľkou pravdepodobnosťou stane ambicióznejším modelom. Ako vidieť, jej tvary ostanú však naďalej odlišné od európskeho Hyundaia i30, ktorý sa vyrába v podobe 5-dverového hatchbacku a kombi SW. Jednoducho, Elantra bude stále viac americkou a ázijskou záležitosťou. Technické zblíženie s i30 by jej však mohlo v Európe rozhodne pomôcť. Napríklad použitím dieselového motora 1,6 CRDi.

Zatiaľ sú v éteri informácie, že Elantra dostane nový preplňovaný agregát 1,6 T-GDI s výkonom 129 kW a možno aj novú 7-stupňovú dvojspojku 7-DCT. Teda aspoň v USA. V Európe by jej určite stačil okrem spomínaného dieselu aj menší preplňovaný 3-valec 1,0 T-GDI, nedávno predstavený v modernizovanom i30. Či sa tak stane, sa dozvieme možno už o pár týždňov. Nie je totiž vylúčené, že novú Elantru ukáže Hyundai už vo Frankfurte nad Mohanom. Vzhľadom na pozíciu Elantry v jednotlivých teritóriách by však dávala logiku skôr premiéra kdesi za Atlantikom.

Hyundai Elantra - 2016
Hyundai Elantra - 2016
+3Hyundai Elantra - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Elantra
Články podľa značiek