Nissan chystá pre Frankfurt koncept. Pôjde len o nový Juke?

Nissan privezie do Frankfurtu nad Mohanom záhadný koncept. Možné totiž je, že nepôjde o avízo druhej generácie crossoveru Juke, ale o nástupcu kupé 370Z.

09.09.2015 22:00
Nissan - koncept 2015 Frankfurt Foto:
Koncept Nissanu o sebe prvou skicou veľa neprezradil. Isté je len to, že pôjde o crossover.
debata
Nissan o svojom koncepte nič neprezradil. Len to, že ho uvidíme v mekke nemeckého finančníctva a že pôjde o pioniera v segmente crossoverov. To napokon vyplýva aj z prvej zverejnenej skice. Okrem logickej možnosti, že bude predzvesťou druhej generácie Nissanu Juke, ktorý je na trhu už piaty rok, čo by zodpovedalo tradičnému cyklu japonských automobiliek, je tu však aj druhá alternatíva.

Nissan sa totiž nedávno vyjadril, že jeho čistokrvné kupé 370Z čoskoro skončí a že jeho nástupcom bude cenovo dostupný crossover. Takže je možné, že vo Frankfurte uvidíme práve avízo pripravovanej športovej novinky. Snímka zámerne tají počet dverí, čo je samo osebe podozrivé. Špekulácie okolo nástupcu 370Z sa totiž nesú v duchu tézy, že pôjde o trojdverovú verziu nového Juke so siluetou kupé.

To sa nedá zatiaľ potvrdiť ani vylúčiť. Minimálne s ním bude mať spoločnú platformu.V každom prípade vidíme na počítačovej ilustrácii veľmi emocionálne poňatý automobil s ostrými líniami, výraznou maskou v tvare V a so zatmavenými prednými stĺpikmi. Kolesá aj zadná časť sú "utopené“ v tme. Na rozlúštenie hádanky však už dlho čakať nebudeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Concept #koncept #autosalón Frankfurt 2015
Články podľa značiek