Honda Civic Active Life Concept: Zvládne dva bicykle. A v suchu

Bicykel je pre auto vždy problém. Naložiť hodo interiéru je prakticky nemožné. A tak putuje nechránený buď na streche, alebo na nosiči ťažného zariadenia. Honda má však riešenie. Experimentálny Civic Tourer Active Life Concept zvládne odviezť dva bicykle v kufri. A nosí si so sebou aj kompresor.

18.09.2015 12:00
debata (2)
Obrovský kufor Civicu zvládne po sklopení... Foto: Honda
Honda Civic Active Life Concept - 2015 Obrovský kufor Civicu zvládne po sklopení zadných sedadiel a odstránení dvojitej podlahy dva cestné bicykle. Upevnené sú v držiakoch, ktoré ich istia.

Honda Civic Tourer zaujala už pri svojom uvedení na trh grandióznym batožinovým priestorom. Napriek športovým krivkám dokázala poraziť objemom kufra 624 litrov aj Škodu Octavia Combi. Za všetkým sa skrýva nádrž premiestnená pod predné sedadlá a jednoduchá zadná náprava šetriaca miesto v prospech kufra. Honda sa však rozhodla vo Frankfurte ukázať, že jej kombi na báze Civicu dokáže ešte viac. Upravila ho na prevoz dvoch bicyklov.

Pri servise bicykla pomôžu výsuvné držiaky,... Foto: Honda
Honda Civic Active Life Concept - 2015 Pri servise bicykla pomôžu výsuvné držiaky, sedačka a výsuvná strecha piatych dverí. Nechýba ani vzduchový kompresor.

Po sklopení sedadiel a odstránení dvojitej podlahy ponúkne experimentálny Civic Active Life Concept až 1 668 litrov priestoru. To je dosť na to aby sa vedľa seba dali do interiéru umiestniť dva cestné bicykle. Samozrejme, po demontáži predných kolies. No aj na tie sa myslelo. V kufri sú pre ne držiaky. A to nie je všetko. Civic Active Life myslí aj na ďalšie vybavenie. Na streche má aerodynamický box na príslušenstvo, napríklad na prilby a oblečenie.

Do aerodynamického strešného boxu sa zmestí... Foto: Honda
Honda Civic Active Life Concept - 2015 Do aerodynamického strešného boxu sa zmestí množstvo cyklistického príslušenstva.

Zároveň je kufor vybavený špeciálnymi výsuvnými držiakmi, takže v prípade údržby alebo opravy máte „bajky“ v perfektnom dosahu. A nemusí na vás ani pršať. Z vyklopeného veka si vysuniete ochrannú „markízu“. Pritom môžete sedieť na výsuvnej sedačke a pokojne mazať reťaz. Dohustenie pneumatík? To nie je pre Active Life problémom. Má vlastný kompresor. Nechýba ani nádrž na vodu. Takže stačí už len vyraziť. Či sa však Honda chystá vyrábať Civic pre cyklistov, zatiaľ neprezradila.

Honda Civic Active Life Concept - 2015
Honda Civic Active Life Concept - 2015
+2Honda Civic Active Life Concept - 2015

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Concept #koncept #Honda Civic #autosalón Frankfurt 2015 #Honda Civic Toure #Honda Civic Active Life Concept
Články podľa značiek