Mazda ukázala MX-5 Spyder a Speedster

Automobilka Mazda sa na americkej výstave Sema Show 2015 pochválila novými kreáciami vychádzajúcimi z roadstera MX-5. O sériovej výrobe zatiaľ mlčí.

05.11.2015 11:48
Mazda MX-5 Spyder Foto:
Mazda MX-5 Spyder aj Speedster sú ukážkou ďalšieho odľahčovania už tak ľahkého základného sériového roadstera. Do výroby údajne nepôjdu.
debata

Mazda dostala chuť na ďalšie odľahčenie svojho ľahkého roadstera MX-5. Jej konštruktéri preto z auta odstránili rám čelného skla, celkovo upravili karosériu a na výstavu Sema Show 2015 do Las Vegas doniesli ukázať Mazdu MX-5 Speedster Concept. Nízky speedster má pohotovostnú hmotnosť len 943 kg, dostal karbónové dvere aj sedačky, odľahčené 16 palcové disky kolies a nastaviteľný podvozok štandardne znížený o 30 mm. Upravené sú samozrejme aj brzdy Brembo so štvorpiestikovými strmeňmi, speedster je tak zameraný predovšetkým na jazdnú dynamiku.

Rovnako je na tom však aj druhá kreácia Mazdy, MX-5 Spyder Concept, ten má však zachovaný rám predného okna a núdzovú strechu, čím jeho hmotnosť stúpla o 100 kg. Stále má však viac než prijateľných 1043 kg.

Automobilka považuje oba vystavené exempláre za koncepty a ich sériovú výrobu údajne neplánuje. Ide vraj len o ukážku možností úprav ich sériového auta a pripomienku 25. výročia uvedenia tohto auta na svetové trhy.

Mazda MX-5 Spyder
Mazda MX-5 Spyder
+7Mazda MX-5 Spyder
debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda
Články podľa značiek