Škoda Yeti Kreisel: Elektrické SUV má 170 kW a raketové zrýchlenie

Rakúska spoločnosť Kreisel Electric vzala štandardnú Škodu Yeti a postavila z nej elektromobil. Nejde pritom o žiadnu oklieštenú verziu, ponúka plnohodnotný pohon všetkých kolies.

05.11.2015 12:54
debata
Elektrická Škoda Yeti má pohon 4x4 a dosiahne... Foto: Kreisel Electric
Škoda Yeti - Kreisel Electric Elektrická Škoda Yeti má pohon 4x4 a dosiahne max. rýchlosť 180 km/h.

Technici rakúskej spoločnosti Kreisel Electric považujú aktuálnu generáciu Škody Yeti za ideálny základ pre stavbu elektromobilu, vzali preto štandardnú verziu s paketom Outdoor a vo svojich dielňach z nej urobili plnohodnotný elektromobil.

Na pohon auta slúžia rovno dva elektromotory s celkovým výkonom až 170 kW (231 k). Každý obsluhuje jednu nápravu škodovky, elektrické Yeti tak ostáva aj s elektrickým pohonom plnohodnotnou štvorkolkou. Súčinnosť oboch elektromotorov v teréne a pri rôznych adhéznych podmienkach medzi nápravami zabezpečuje výkonná elektronika.

Spoločnosť Kreisel Electric  postavila aj... Foto: Kreisel Electric
Škoda Yeti - Kreisel Electric Spoločnosť Kreisel Electric postavila aj elektrické Porsche Panamera. S elektromobilmi tak už má značné skúsenosti.

O napájanie motorov sa starajú akumulátory umiestnené v podlahe auta. Ich kapacita 64 kWh slúži na údajný dojazd až 350 km. Majú celkovú hmotnosť 350 kg a pri možnosti najvýkonnejšieho nabíjania sa plne dobijú údajne za 2,5 hodiny. Výborné však ostávajú aj dynamické parametre vozidla. Z nuly na 60 km/h Yeti Electric zrýchli za 2,6 s a rozbehnúť sa vie až na 180 km/h.

O rozsahu prípadnej sériovej výroby sa v oficiálnej správe spoločnosti Kreisel Electric zatiaľ nič nehovorí.

Škoda Yeti Electric
Škoda Yeti Electric
+3Škoda Yeti Electric
debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda
Články podľa značiek