Genesis G90: Vlajková loď novej značky na prvých skiciach

Hyundai zvažoval príchod novej prémiovej značky niekoľko rokov. Teraz však dostali udalosti prekvapujúco rýchly spád. Po nedávnej informácii o založení divízie Genesis tu máme vizualizáciu novej vlajkovej lode G90, ktorá sa predstaví ešte tento rok.

13.11.2015 16:00
debata (1)
Prvé skice odhaľujú luxusnú limuzínu s dĺžkou... Foto: Genesis
Genesis G90 - 2016 Prvé skice odhaľujú luxusnú limuzínu s dĺžkou viac ako päť metrov a tvarmi inšpirovanými nedávnou štúdiou kupé Hyundai HCD-16 Vision G.

V ponuke Hyundaia nahradí Genesis G90 pôvodný model Equus s dĺžkou 5,2 metra, ktorý stojí nad súčasným Hyundaiom Genesis. V Európe ho však nepoznáme, keďže sa predáva len v USA a Kórei. Takže značka Genesis odštartuje kariéru rovno novou vlajkovou loďou. Ako vidieť na prvých skiciach, tvary sú inšpirované štúdiou Hyundai HCD-16 Vision G Concept, ktorú si automobilka pripravila pre augustovú prehliadku elegancie v americkom Pabble Beach.

Pri pohľade na zadný stĺpik si možno spomeniete... Foto: Genesis
Genesis G90 - 2016 Pri pohľade na zadný stĺpik si možno spomeniete na modely Bentley či Rolls-Royce. Napokon autor dizajnu Luc Donckerwolke pre Bentley v minulosti pracoval.

Kým koncept predstavoval víziu kupé, teraz máme na scéne klasickú limuzínu. Spája ich však podobne tvarovaná predná maska, tvar nárazníkov aj bočné prelisy. Dizajn bude výsledkom tímu vedeného Lucom Donckerwolkem, mimochodom, autorom Lamborghini Murciélago, Bentleya Flying Spur alebo Škody Octavia prvej generácie. Hyundai však o sériovej novinke zatiaľ nič bližšie neprezradil. V každom prípade bude musieť byť väčšia a luxusnejšia ako súčasný Hyundai Genesis.

V USA a doma v Kórei bude chcieť konkurovať priamo Lexusu LS, Infiniti Q70, Mercedesu-Benz triedy S, BMW radu 7 či Audi A8. Pri ňom však nezostane. Ponuka sa bude rozširovať aj smerom nadol. V pláne je menší sedan G70 v strednej triede, teda konkurent Mercedesu-Benz C, kupé, crossover, ale aj dve SUV. Novú limuzínu začne Hyundai predávať ešte v decembri, a to v USA ako Genesis G90 a v Kórei ako EQ900.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Genesis #Genesis G90
Články podľa značiek