Qoros 5 SUV: Crossover zatiaľ pre Čínu. Európa? To sa uvidí

Z európskych ambícií Qorosu síce zišlo, no na domácom trhu čínsko-izraelská automobilka nepoľavuje. Na autosalóne v Gungzhou predstavila svoj druhý modelový rad Qorosu, a to hneď v podobe crossoveru 5 SUV.

09.12.2015 05:00
Qoros 5 SUV - 2016 Foto:
Qoros 5 SUV je krížencom hatchbacku a SUV, podobne ako napríklad britský Range Rover Evoque. Jeho presvedčivosť však rozhodne nemá.
debata (1)

Qorosu sa síce nedarí ani zďaleka tak, ako si predstavoval, dokonca ani v Číne, no svoj sľub o predstavovaní nových modelov zatiaľ plní. Po sedane a hatchbacku Qoros 3 a tiež crossovere 3 City SUV prichádza na rad druhý väčší modelový rad 5. Tentoraz však neštartuje v podobe sedanu, ale ako crossover. Aj preto označenie Qoros 5 SUV. Nakoľko bude zdatný mimo asfaltu, si odhadnúť netrúfame, keďže informácií je naozaj pramálo. Vlastne žiadne.

Interiér je zariadený v minimalistickom duchu,... Foto: Qoros
Qoros 5 SUV - 2016 Interiér je zariadený v minimalistickom duchu, napokon presne tak ako v prípade menšieho Qorosu 3. Nechýba teda ani rozhranie Qoros MMH.

Tlačová správa sa točí len okolo dizajnu, inšpirovaného vraj módou v Miláne či Paríži. Prvé fotografie však odhaľujú namosúreného kríženca opulentného SUV a klasického hatchbacku. Vykrojením predných blatníkov pripomína britský Range Rover Evoque, ale jeho šmrnc rozhodne nemá. A hoci dizajn vznikal nielen v Číne, ale aj v Mníchove, Európanom dych určite nevyrazí. Novinka má mať na dĺžku 4,6 metra čo je v porovnaní s Qorosom Hatch viac približne o 20 cm.

Interiér je zariadený v minimalistickom duchu,... Foto: Qoros
Qoros 5 SUV - 2016 Interiér je zariadený v minimalistickom duchu, napokon presne tak ako v prípade menšieho Qorosu 3. Nechýba teda ani rozhranie Qoros MMH.

Spája ich však spoločná modulárna platforma. To znamená aj rovnaké motory. Pod kapotou bude pracovať známy preplňovaný benzínový 4-valec 1,6 Turbo s výkonom 115 kW spojený s manuálnou alebo dvojspojkovú prevodovkou. O pohone 4×4 nie je nič známe. Skôr to vyzerá, že čínske SUV sa bude môcť spoliehať len na väčšiu svetlú výšku a 19-palcové disky kolies. Predaj na domácom trhu by sa mal rozbehnúť v budúcom roku. V Európe sa naň však netešte. Európska ofenzíva čínskej automobilky sa totiž odkladá na neurčito.

Qoros 5 SUV - 2016
Qoros 5 SUV - 2016
+11Qoros 5 SUV - 2016

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Qoros #Qoros 5 #autosalón Guangzhou 2015
Články podľa značiek