Opel GT Concept: Blesk chystá kupé z Astry. Teraz už vážne

Hlavnou hviezdou Oplu na autosalóne v Ženeve sa má stať štúdia puristického kupé. Inšpiráciu si berie z historického konceptu Experimental GT z roku 1965 a motocyklu Opel Motoclub 500 z roku 1928. Technika bude ale súčasná. Základom sa stane nová Astra.

22.01.2016 19:00
Opel GT Concept - 2016 Foto:
Ľahké puristické kupé bude postavené na platforme novej Astry. Centrálnymi koncovkami výfukov sa odvoláva na legendárny koncept Opel Experimental GT z roku 1965.
debata

Opel mal športové autá vždy rád. To napriek tomu, že v jeho súčasnej ponuke chýbajú. Spomeňme aspoň slávne kupé Monza, Calibru, roadster GT čí kupé verzie na platforme Astier F a G od Bertoneho. V posledných rokoch mala však automobilka z Russelsheimu celkom iné starosti, ako investovať do vývoja imidžových modelov. Zato sa však vždy rada pochválila štúdiami na túto tému. Naposledy konceptom Monza vo Frankfurte nad Mohanom v roku 2013. Teraz však Oplu fúka vietor do plachiet. Vlani sa mu podarilo po 16 rokoch skresať stratu na minimum a tento rok by mal byť vďaka novej Astre v čiernych číslach. Takže pripravovaný koncept GT pre Ženevu nemusí byť len výstrelom do tmy.

A toto je logo nového konceptu. Foto: Opel
Opel GT Concept - 2016 A toto je logo nového konceptu.

O samotnej štúdii toho ale veľa nevieme. Isté je len to, že príde a bude sa volať Opel GT Concept. To teraz automobilka z Russelsheimu oficiálne potvrdila a pridala fotografiu centrálne umiestnených koncoviek výfukov a jedno logo. Podľa Opla pôjde o puristické 2+2-miestne kupé pre radosť, čo zvýrazňuje napríklad červenými kolesami inšpirovanými historickým motocyklom Opel Motoclub 500 s červenými pneumatikami z roku 1928. Umiestnenie výfukov zas vytvára paralelu s konceptom Opel Experimental GT z roku 1965, ktorý bol mimochodom vôbec prvou štúdiou európskeho automobilového výrobcu v histórii. V každom prípade technika bude celkom realistická.

Základom GT sa totiž stane nová generácia Astry. Očakávať tak môžeme aj prezentáciu výkonnej techniky pre pripravovanú Astru OPC s motorom 1,6 Turbo a výkonom okolo 300 koní. Podľa doterajších informácií bude koncept predzvesťou sériového modelu, ktorý by sa mohol ukázať v ponuke Oplu už v roku 2018 v cene približne 25 000 eur. Jeho dizajn by mal byť inšpirovaný dva roky starým konceptom Monza, ktorý bol akýmsi štylistickým cvičením nových dizajnových prvkov budúcich Oplov. A ak by aj nešlo o pravé kúpé, možno sa do ponuky Oplu vráti aspoň pravá Astra Coupé, ktorá je od roku 2004 minulosťou. Nahradili ju len 3-dverové hatchbacky s nižšou siluetou strechy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Opel GT
Články podľa značiek