Porsche Macan Diesel má v USA 'červenú'. Riešenie je v nedohľadne

USA sa netaja tým, že riešenie kauzy Dieselgate zo strany Volkswagenu nepovažujú za dostatočné. Koncern nemá na tamojšom trhu schválený postup nápravy. Zastavená je výroba niektorých naftových modelov a zákaz predaja sa týka aj áut s novými dieselmi Euro 6. Napríklad crossoveru Porsche Macan.

25.02.2016 19:00
Porsche Macan - USA Foto:
Aféra Dieselgate zasiahla v USA aj Porsche. Zákaz predaja platí pre Cayenne Diesel aj Macan Diesel. Menší z nich sa na americký trh vlastne ani nedostal.
debata
Kým v Európe sú nové 6-valcové diesely koncernu VW s emisnou plaketou Euro 6 mimo ohrozenia kauzou Dieselgate, za Atlantikom to neplatí. Zákaz predaja na tamojšom trhu majú nielen modely so staršími motormi, napríklad dieselový americký Passat 2,0 TDI, ale i tie nové. Týka sa to napríklad Porsche Cayenne Diesel aj prémiového Porsche Macan Diesel. Ten je na americkom kontinente stále pomerne horúcou novinkou, keďže do USA dorazil len vlani v lete.

Predávať sa však môže len s benzínovými agregátmi. Macan Diesel so 6-valcom 3,0 TDI, ktorý mal obohatiť ponuku koncom minulého roka, má stále „červenú“. A nevyzerá to, že by sa v tom malo niečo zmeniť. Podľa amerických úradov nemá totiž koncern Volkswagen stále zodpovedajúce technické riešenie pre „fixáciu“ emisií. Priznáva to aj Klaus Zellmer, šéf sevoeroamerického zastúpenia Porsche.

„Riešenie zatiaľ nemáme, a preto nie je ani možné v súčasnosti povedať, kedy sa Macan Diesel začne v USA predávať. Technické riešenie musia najprv schváliť americké úrady. Až potom príde na rad predaj naftového Macanu a obnovenie predaja dieselového Cayenu.“ Zellmer je však optimista. Američania si podľa neho naftové motory obľúbili pre ich úspornosť a vysoký krútiaci moment. Dožadujú sa skôr nápravy ako stiahnutia naftových modelov Porsche z trhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Macan #Porsche Macan Diesel
Články podľa značiek