Renault Mégane Sport Tourer: Najdlhší kufor a najvyššia nosnosť

S premiérou nového kombi Mégane to Renault urobí podobne ako s debutom hatchbacku vlani vo Frankfurte nad Mohanom. Sport Tourer totiž predstaví najprv v športovej verzii GT. To ale neznamená menej úžitku.

22.02.2016 16:30
debata
Nové kombi Mégane sa na prvých fotografiách... Foto: Renault
Renault-Megane Sport Tourer - 2016 Nové kombi Mégane sa na prvých fotografiách predstavuje vo verzii GT s plástovým výpletom masky, športovými nárazníkmi či 17-palcovými diskami kolies.

Tak ako Renault minulý týždeň sľúbil, zverejňuje prvé oficiálne fotografie a informácie o novom kombi Mégane Sport Tourer, u nás v minulosti nazývanom Grandtour. Naživo ho ukáže už o pár dní v Ženeve. Novinka vychádza z hatchbacku a to až po stredné stĺpiky. Zadné dvere sú však nové, najmä rám okna. Predošlá generácia kombi mala v porovnaní s hatchbackom predĺžený rázvor. A zdá sa, že to tak bude aj tentoraz, hoci rozmery Mégane Sport Toureru ostávajú zatiaľ tajomstvom.

Profil kombi oživuje stúpajúca spodná línia okien a tiež výrazná chrómová lišta, ktorá lemuje aj tretie bočné okno. Podobne ako predné svetlá s „céčkovou“ grafikou denných diód, ktoré Sport Tourer preberá z hatchbacku, je to aj vzadu. Svetlá zasahujú až takmer k logu na výklopnom veku a svietiť budú aj cez deň. Verzia GT sa bude môcť pochváliť športovými nárazníkmi, plástovým výpletom masky, 17-palcovými diskami kolies, čiernymi strešnými lištami či difúzorom s integrovanými koncovkami výfukov.

Vzadu bude GT ťažiť z difúzoru a chrómových... Foto: Renault
Renault Megane Sport Tourer - 2016 Vzadu bude GT ťažiť z difúzoru a chrómových koncoviek výfukov. Športový imidž však nepôjde na úkor úžitkových vlastností. Mégane má mať najdlhšiu ložnú plochu a najvyššie užitočné zaťaženie v triede.

Objem kufra Renault nezverejnil, tvrdí však, že Mégane Sport Tourer bude mať najdlhšiu ložnú plochu v triede a tiež najvyššie užitočné zaťaženie. Sľubuje tiež praktickú variabilitu. Najväčšou vychytávkou sa však v jeho triede stane riadená zadná náprava 4Control. Tú však bude mať len najvýkonnejšia verzia GT s motorom 1,6 TCe (151 kW). Okrem neho bude v ponuke celá paleta agregátov z hatchbacku, teda preplňované 4-valce 1,2 TCe (74 kW, 97 kW) a dieselové motory 1,5 dCi (66 kW, 81 kW) a 1,6 dCi (96 kW, 118 kW).

Viac sa dozvieme už za pár dní v Ženeve. Novinka by sa mala dostať na trh v priebehu mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Mégane #Renault Mégane Sport Tourer
Články podľa značiek