Volvo V40: 'Thorové' svetlá a nižšia spotreba. Aj pre Cross Country

Po piatich rokoch prichádza Volvo s faceliftom svojho najmenšieho a zároveň najpredávanejšieho modelu. Hatchback V40 sa dal dizajnovo inšpirovať novými modelmi XC90 a S90.

29.02.2016 18:00
debata
Predná časť je inšpirovaná dizajnom Volva XC90... Foto: Volvo
Volvo V40 - 2016 Predná časť je inšpirovaná dizajnom Volva XC90 a S90. Objavujú sa tu preto svetlá s motívom Thorovho kladiva. Nová je ale aj maska s väčším logom.

Volvo V40 nemá s odbytom najmenšie problémy, je stále najpredávanejším modelom značky. Päť rokov je ale päť rokov, a tak neprekvapuje, mu švédska automobilka nadelila facelift. Veľa o ňom však zatiaľ neprezradila. Isté ale je, že novinku uvidíme v Ženeve, teda na jednom z troch autosalónov, kde Volvo nezrušilo svoju účasť, a že vynovený hatchback nižšej strednej triedy si požičal pár nápadov z novších súrodencov – luxusného SUV XC90 a vlajkovej lode S90.

Vzadu nájdeme nový nárazínk aj grafiku svetiel.... Foto: Volvo
Volvo V40 - 2016 Vzadu nájdeme nový nárazínk aj grafiku svetiel. Okrem toho pribudlo v ponuke päť nových lakov.

Na prvý pohľad zaujmú predné LED svetlá s motívom Thorovho kladiva. „Retušovaná“ je aj predná maska a nárazník. Podobne je to vzadu, kde dostali svetlá modernejšiu grafiku. Očakávať môžeme aj nový dizajn diskov kolies. Zákazníci si odteraz vyberajú jeden z piatich celkom nových lakov karosérie (Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue a Luminous Sand) a troch ďalších, ktoré V40 a jeho „terénny“ súrodenec V40 Cross Country preberajú z iných modelov Volva.

Interiér dostane nové čalúnenie, nové dekorácie... Foto: Volvo
Volvo V40 - 2016 Interiér dostane nové čalúnenie, nové dekorácie a infotainment Volvo On Call, kompatibilný s mobilmi a so smart hodinkami.

V interiéri máme očakávať nové čalúnenie City Wawe, predstavené v koncepte Estate, dekorácie evokujúce brúsený hliník (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium a Stealth Aluminium) a kontrastné prešívanie sedadiel či výplní dverí. Strop môže byť po prvýkrát čierny. Nové dotykové rozhranie ale V40 zatiaľ nedostane. Jediná fotografia interiéru prezrádza pôvodný ergonomický koncept s plávajúcou stredovou konzolou. Zato bude elektronika ťažiť z aplikácie Volvo on Call, ktorá bude kompatibilná so smart hodinkami.

Nová bude aj klimatizácia CleanZone, ktorá ma zabezpečiť v kabíne mimoriadne čistý vzduch. Informácie o motoroch sú ale veľmi strohé. V každom prípade sa stretneme s novým dieslom verzie D2, ktorého spotreba má klesnúť na 3,8 litra nafty na 100 km. Viac prezradí Volvo v Ženeve.

Volvo V40 - 2016
Volvo V40 - 2016
+9Volvo V40 - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #autosalón Ženeva 2016 #Volvo. Volvo V40 #Volvo V40 Cros Countra
Články podľa značiek