Porsche Cayenne dostalo vylepšené rozhranie

Nové rozhranie zvláda Google Street View aj Google Earth. Zobrazuje takmer realitu.

15.03.2016 12:00
Subaru Impreza - 2016 Foto:
Nové rozhranie PCM má 7-palcovú dotykovú obrazovku.
debata
Po vynovenom Porsche 911, ktoré dostalo preplňované 4-valce, je veľký Cayenne druhým modelom zo Zuffenhausenu, ktorý sa môže pýšiť novým infotanmentom Porsche Communication Managment (PCM). Napriek použitiu veľkého dotykového displeja ponechalo Porsche na stredovej konzole a stredovom tuneli množstvo tlačidiel. To uľahčuje ovládanie a vodičovi dáva možnosť voľby medzi klasikou a progresívnym výberom funkcií cez 7-palcovú obrazovku.

Výkonný systém sa svojím charakterom snaží priblížiť logike moderných smartfónov, na ktoré sú majitelia zvyknutí, čo znamená väčšiu intuitívnosť. V sérii je navigácia s trojrozmerným zobrazením budov, samozrejme, závislom od dát, ktoré sú v tejto forme dostupné len v niektorých regiónoch. Pomôcť môže on-line pripojenie na internet, pomocou ktorého PCM využíva funkcie Google Street View aj Google Earth. Vďaka tomu zodpovedá zobrazenie takmer realite.

Príplatkový modul Connect Plus zas pomôže majiteľom vyhnúť sa zápcham. Využíva pri tom navádzanie na základe aktuálnych dopravných informácií. Súčasťou tohto modulu je tiež aplikácia Porsche Car Connect, ktorá dovolí majiteľom ovládať niektoré funkcie vozidla, napríklad otváranie, cez smartfón, alebo získavať o ňom údaje. Napríklad tie z palubného počítača. Prostredníctvom telefónu je tiež možné do palubného systému zadať dáta o cieľovej destinácii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Cayenne
Články podľa značiek