Lexus V-LCRO: Komfortné sedadlo, ktoré zvládne 3G!

Nové sedadlo Lexusu pre modely F kombinuje komfort s bezprecedentným držaním tela. Má to však podmienku. Potrebujete aj špeciálne oblečenie. Funguje totiž ako suchý zips.

07.04.2016 12:00
Lexus - sedadlo V-LCRO Foto:
Tajomstvo sedadla V-LCRO sa skrýva v použití špeciálnej tkaniny, ktorá funguje v kombinácii so špeciálnym oblečením ako suchý zips. V priečnom smere tak stabilizuje telo vodiča aj bez extrémnych a nepohodlných bočníc.
debata
K športovým autám patria športové sedadlá. Pri luxusných autách sa však dostávajú do rozporu s pohodlím. Tie s veľkými bočnicami, alebo dokonca škrupinové, ktoré držia telo pri prejazde zákrut pevne tam, kde treba, nie sú jednoducho pohodlné. Zle sa do nich nastupuje a ešte horšie vystupuje. Mnohí výrobcovia to riešia nastaviteľnou tvrdosťou sedadiel, bočníc či bedrových opierok. Stále to však nie je ono. Lexus preto prichádza s nápadom, ako dosiahnuť oboje a bez kompromisov.

Vyvinul sedadlo V-LCRO, ktoré má jasne športový dizajn, ale nie je vyzbrojené extrémne veľkými bočnicami. Navyše sa dá nastavovať elektricky, tak ako sedadlá v luxusných autách. Jeho tajomstvo sa skrýva v použitom materiáli. Kombinuje kožené čalúnenie a čalúnenie zo špeciálnej tkaniny. Koža ale našla miesto len tam, kde s ňou nemá telo vodiča kontakt. Naopak, tkanina je na miestach kontaktu a funguje na princípe „suchého“ zipsu, aspoň v priečnom smere. Jej „partnerom“ ale musí byť špeciálne oblečenie vodiča. Len tak sa dostaví želaný efekt.

Lexus chce nasadením nového systému dosiahnuť perfektnú kombináciu komfortu, najmä ľahkého nastupovania a vystupovania a dokonalej symbiózy medzi vodičom a autom. Tvrdí, že V-LCRO zvládajú udržať telo v sedadle takmer bez pohybu aj pri priečnom zrýchlení 3G. Pritom je takéto sedadlo neporovnateľne ľahšie než sedadlá s nafukovacími bočnicami vybavenými ťažkými kompresormi, čo je pri športovom kupé nepochybne ďalšia výhoda. Ich nasadenie môžeme očakávať za príplatok v nových športových modeloch divízie F.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lexus #V-LCRO
Články podľa značiek