Callway AeroWagen: Corvette ako kombi? Áno, ale za 15 000 dolárov

Americký úpravca kultovej Corvette finišuje s prípravou novej verzie AeroWagen. Špeciálny paket zmení toto superkupé na shooting brake. Sympatické je, že úprava je vratná.

11.04.2016 16:00
debata (1)
Callway AeroWagon vychádza z Corvette Stingray.... Foto: Callway
Chevrolet Corvette Callway AeroWagon Callway AeroWagon vychádza z Corvette Stingray. Nové karbónové diely v zadnej časti ho však premenia na dvojdverové kombi Shooting Brake. Ostatné diely karosérie ostanú zachované, vrátane zadného nárazníka či blatníkov.

Toto nie je úplná novinka. O Corvette „kombi“ sa totiž šušká už od roku 2013. Známy americký úpravca Callway Cars sa ale neponáhľal a so sériovou verziou prichádza až teraz. Teda aspoň s definitívnymi vizualizáciami prestavby, pretože prvé kusy budú k dispozícii až na jeseň. A keďže nejaké tie snímky už internet pred časom obehli, prekvapením je najmä meno. Zmenilo sa z pôvodne očakávaného AeroWagon na AeroWagen.

Zaujímavé je, že nový shooting brake má mať... Foto: Callway
Callway AeroWagen Zaujímavé je, že nový shooting brake má mať dokonca nižší odpor vzduchu ako sériová Corvette.

Dizajn sa ale nepochybne podaril. Paket od Callway premení novú Corvette C7 Stingray na elegantný shooting brake s praktickým batožinovým priestorom. A to nenásilným spôsobom. Pôvodná karoséria ostáva totiž bez zmien vrátane zadných blatníkov. Nový je len panel, ktorý nahradí zadné výklopné okno. Vyrobený je z ultraľahkého karbónu a resinu. Callway vám ho dodá buď bez laku, alebo vo farbe vašej Corvette. A ako ľahko je ho možné namontovať, tak ľahko sa ho môžete zbaviť. Celá prestavba je teda vratná.

Callway AeroWagen má priniesť majiteľom... Foto: Callway
Callway AeroWagen Callway AeroWagen má priniesť majiteľom praktickejší batožinový priestor, a to bez ujmy na imidži. Veľkosť kufra však nepoznáme.

Navyše je možné prestavať všetky verzie Corvette s výnimkou kabrioletu, teda aj targu s odnímateľnými strešnými panelmi, či ostrú Z06. To znamená, že pod kapotou máte 8-valec s objemom 6,2 litra bez kompresora s výkonom 339 kW, alebo jeho preplňovanú verziu, ktorá posiela k zadným kolesám 485 kilowattov a k tomu gigantický krútiaci moment 880 Nm. Spoločnosť Callway už prijíma objednávky a berie zálohy. Cenu však ešte nezverejnila. Kým pred troma rokmi malo ísť o čiastku takmer 22 000, teraz sa šíria zvesti o cene 15 000 dolárov. I tak je to za jediný karbónový diel karosérie poriadne mastná suma.

Callway AeroWagen
Callway AeroWagen
+9Callway AeroWagen

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Corvette #Chevrolet Corvette #Calway #Calway AeroWagen
Články podľa značiek